Annemie Schuitemaker in India

De echte veranderingen in 2012

Samen staan we sterk! 2012 stond voor mij persoonlijk en zakelijk in het kader van veranderen & samenwerken.

Samen staan we sterk!
2012 stond voor mij persoonlijk en zakelijk in het kader van veranderen & samenwerken. Dat is een proces dat al langere tijd speelde. Mijn reis naar India was het echte begin, zoals ik ook al eerder blogde. Vervolgens ben ik gestart met een Postdoctorale Opleiding Verandermanagement aan de AOG, ik dacht dat India me al heel veel had geleerd over mezelf, maar de opleiding zorgde voor nog veel meer inzichten. Inzichten die ik echt ga omzetten in actie.

IndiaGeen kerstkaarten maar Yanadi
Dat betekent ook concreet dat ik zowel zakelijk als prive heb besloten dit jaar geen papieren Kerstkaarten te versturen, maar digitale Kerstkaarten. Ik koester nog steeds mijn vrienden, relaties, clienten en samenwerkers. Echter India liet mij zien dat wij in enorme weelde leven, echt waar. Mede daarom ben ik vrijwilliger geworden bij Microkrediet voor Moeders, steunen we als gezin een weeshuis in Sri Lanka, het Holland House of Hope en zijn we samen met de vrouwen waarmee we naar India zijn gegaan (Femaleleadersforwater) een actie gestart, om minimaal € 15.000 op te halen ome en water put aan te leggen. Het geld dat ik normaal gesproken zou investeren voor kaarten en postzegel, stort ik nu op de rekening van het project in India. Niet omdat ik zonodig wil opvallen, maar omdat de Kerstgedachte dan echt iets betekent. Samenwerken wordt zo echt gestalte gegeven. Het programma van Bihar tot Bangalore op zondag avond op de VPRO, laat zien dat er in India voor de Dalits echt nog veel te doen is, kijk zelf eens.

Netwerkorganisatie
Ook intern bij Career & Kids en Career & Live zitten we midden in de transitie fase; van een losse freelance en franchise organisatie worden we in echte netwerk organisatie, waar we echt van elkaar kunnen leren, met elkaar kunnen communiceren en veel meer werken op basis van gelijkheid. Ik ben echt trots op wat we samen hebben bereikt de laatste paar maanden. Naar aanleiding van een van de bijeenkomsten kreeg ik een prachtig gedicht (geschreven door Wil Hansen):

Samenwerking

Waar mensen samenwerken
en er geen verschil is
tussen zwakken en sterken
Niet één de baas speelt
waar ieder gelijk is
en men een doel deelt
Samen verantwoording dragen
ieder naar eigen kracht
daar kan de missie enkel slagen

Mijn Kerstgedachte
Eigenlijk is dit mijn kerstgedachte voor 2012. Samenwerken met de samenwerkeres van Career & Kids en Career & Live, samenwerken met en voor de prachtige vrouwen die ik heb ontmoet in India, samen een Kerstgroet omzetten in een mooie waterput.

Ik hoop dat ik zo meer mensen kan inspireren om de Kerst van 2012 te gebruiken om meer samen te werken, met collega’s, met vrienden om zo te zorgen voor een betere wereld. Ik  kies voor India, omdat dat mijn hart heeft geraakt, mijn leven heeft veranderd, mij een ander en hopelijk een beter mens heeft gemaakt. Een wellicht voor sommige zweverig blog, een jaar gelden had ik dat niet gedurfd. Nu wel. Dit is wie ik ben. In 2012 kwam ik erachter dat ik de jongste van een gezin van twee ben, dat ik mijn broer die 50 jaar gelden overleden is nog steeds mis, maar dat we desondanks samen zijn. En door al die veranderingen in mij heb ik in 2012 echt heel veel mensen ontmoet: Mijn Kerstlied voor 2012 is absoluut Samen Staan we Sterk van Stef Bos.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZmaBwEy6J54&w=420&h=315]

In 2013
Ik kijk echt uit naar 2013 en hoop op een prachtige waterput in India en ……..ondertussen ga ik in Nederland verder met mijn passie, meer aandacht voor werk prive balans omdat ik echt geloof dat ieder mens de mogelijkheid hebben om te genieten van zijn werken EN zijn leven,  voor meer Monotasken en Minder Multitasken, om meer te leven in het nu; dat kunnen we absoluut van India leren. Dat is samenwerken!

Prettige feestdagen

Annemie Schuitemaker

2 thoughts on “De echte veranderingen in 2012

Plaats een reactie