Werk en gezin
Maternity/paternity coaching en/of workshops

Coaching en/of workshops voor zwangeren of prille moeders en vaders onder het motto ”Slowing down and gearing up”.

Dat het ondersteuning m.b,v,  maternity en paternity coaching en/of workshops/trainingen absoluut noodzakelijk is, is ook wetenschappelijk aangetoond door o.a. Amy Beacom (RETAIN framework) en Claudia Filsinger. Claudia spreekt over “Slowing down and gearing up. Amy Gezinsuitbreiding is een belangrijke en heuglijke gebeurtenis die echter ook de nodige impact kan hebben op je belastbaarheid. Wij bieden al jarenlang ondersteuning tijdens het bevallingsverlof en/of het aanvullende geboorteverlof voor vaders (of de andere partner) en het ouderschapsverlof , bij het vinden van een evenwicht tussen oude en nieuwe rollen.
De coaching is op individuele basis en kan thuis plaatsvinden, in alle rust. Het doel van de coaching is het creëren van een optimale balans tussen werk, gezinsleven en eigen persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een goede moeder of vader, werknemer, partner en vriend(in) kunt zijn zonder jezelf tekort te doen. Je krijgt beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost, waardoor je het optimale kunt halen uit je werk- en privéleven.
De incompany workshops zijn uiteraard in groepsverband en kunnen zowel online als live. De lengte en exacte inhoud bepalen we in overleg van 3 uur tot 2 dagen met eventueel aanvullende coaching. Er is geen beter moment op maternity en paternity ondersteuning aan te bieden dan nu, aangezien per 1 augustus 2022 de nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof is ingegaan. 

Het zeer uitgebalanceerde programma voor de coaching en/of workshop is gebaseerd op de door ons ontwikkelde ” cirkel van werk privé balans “.
Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a. tijd voor jezelf, prioriteiten stellen, energievreters/energie in balans, hoe leer ik “nee” zeggen, ontstressen, waarom werk ik, wat inspireert mij, omgaan met schuldgevoelens en loslaten, actieplan maken/de toekomst. De coaching kan aangevuld worden met e-coaching, onder het motto 1 + 1 = 3!

Uiteraard komen ook de verschillende soorten verlofvormen voor ouders aan de orde (waaronder uiteraard de nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof die per 1 augustus 2022 is ingegaan). Vanaf dan kunnen ouders met een arbeidsovereenkomst betaald ouderschapsverlof opnemen. Hierdoor krijgen zij extra tijd om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie.

Voor een overzicht tref je hier een schema aan:

Na de geboorte: “Slowing down and gearing up” -Claudia Filsinger

Wat levert het op

Je leert goed omgaan met de (nieuwe) rollen die je vervult als moeder/vader, werknemers, vriend(in) etc. door inzicht, maar ook praktische tips en oefeningen. En vooral inzicht in je eigen mission statement, jouw levensmissie, jouw talenten die je zowel zakelijk als privé inzet, waar wil je naar toe, wat is belangrijk! Je krijgt o.a. een beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost. Je krijgt inzicht in hoe je de werk- en/of thuissituatie kunt optimaliseren. Het resultaat? Een uitstekende combinatie van je werk- en je privéleven, niet meer 24/7 enkel werken, maar 24/7 genieten. Met voldoende energie voor de BV Ik, naast de BV Privé en BV Werk

Programma
Maternity en paternity begeleiding (coaching of incompany workshop) op maat

Deze coaching en/of workshop wordt door tal van werkgevers aangeboden aan jonge moeders en vaders. Meestal 1 op 1 maar ook vaker in workshop vorm. De coaching bestaat uit drie tot zeven gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van 3 tot 9 maanden met als basis professionele assessments van LDC  gekoppeld aan de werk privé balans test. Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat doe je goed, wat zijn je valkuilen, wat zijn je talenten en wat geeft je spanning? De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. Het hele programma is gebaseerd op de wetenschappelijke kennis vanuit  “slowing down and gearing up” van Claudia Filsinger en het RETAIN framework ( Relate, Explore, Tailor, Assess, Instruct, and Next-Steps) van Amy Beacom, gecombineerd met onze jarenlange (meer dan 20 jaar) ervaring in Nederland en de door ons ontwikkelde 12 stappen balans cirkel. Tevens maken we gebruik van het e-coachingsprogramma “Balans”. Het programma is verdeeld in 3 stappen: voorbereiden op het verlof (focus op werk), het verlof (focus op ouderschap), terug na je verlof (focus op werkende ouder).  Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a. de overgang van de 3 verschillende fase, loslaten, (ver)binding met je werk, tijd voor jezelf, prioriteiten, energievreters/energie in balans, hoe leer ik “nee” zeggen, ontstressen, perfectionisme, waarom werk ik, wat inspireert mij, schuldgevoelens, werkwaarden en gezinswaarden, verschillende soorten verlof, terug aan het werk c.q. het actieplan maken/de toekomst.

Duur

De coaching bestaat uit drie tot zeven gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van 3 tot 9 maanden.

De incompany workshop is maatwerk en kan van 3 uur tot 2 dagen duren.

Kosten

Afhankelijk van het aantal gesprekken en de duur, variërend van € 995,00,- tot € 2.350,00 excl. btw.

Om werkgevers te enthousiasmeren  meer aandacht voor maternity en paternity begeleiding te geven bieden we tot en met het einde van dit jaar de workshop van 3 uur aan met een fikse korting voor slechts € 750,00 exc. BTW.

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel, echter ook in een groep als workshop mogelijk

Aanmelding en/of informatie