Werk en gezin
Maternity/paternity coaching

Coaching voor zwangeren of prille moeders en vaders onder het motto ”Slowing down and gearing up”.

Dat maternity en paternity coaching absoluut noodzakelijk is, is ook wetenschappelijk aangetoond door Claudia Filsinger. Zij spreekt over “Slowing down and gearing up. Gezinsuitbreiding is een belangrijke en heuglijke gebeurtenis die echter ook de nodige impact kan hebben op je belastbaarheid. Wij bieden ondersteuning tijdens het bevallingsverlof en/of het aanvullende geboorteverlof voor vaders (of de andere partner) dat er nu eindelijk is. bij het vinden van een evenwicht tussen oude en nieuwe rollen. De coaching is op individuele basis en kan thuis plaatsvinden, in alle rust. Het doel van de coaching is het creëren van een optimale balans tussen werk, gezinsleven en eigen persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een goede moeder of vader, werknemer, partner en vriend(in) kunt zijn zonder jezelf tekort te doen. Je krijgt beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost, waardoor je het optimale kunt halen uit je werk- en privéleven.

Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a. tijd voor jezelf, prioriteiten stellen, energievreters/energie in balans, hoe leer ik “nee” zeggen, ontstressen, waarom werk ik, wat inspireert mij, omgaan met schuldgevoelens en loslaten, actieplan maken/de toekomst. De coaching kan aangevuld worden met e-coaching, onder het motto 1 + 1 = 3!

werkengezinmaternity

Na de geboorte: “Slowing down and gearing up” -Claudia Filsinger

Wat levert het op

Je leert goed omgaan met de (nieuwe) rollen die je vervult als moeder/vader, werknemers, vriend(in) etc. door inzicht, maar ook praktische tips en oefeningen. En vooral inzicht in je eigen mission statement, jouw levensmissie, jouw talenten die je zowel zakelijk als privé inzet, waar wil je naar toe, wat is belangrijk! Je krijgt o.a. een beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost. Je krijgt inzicht in hoe je de werk- en/of thuissituatie kunt optimaliseren. Het resultaat? Een uitstekende combinatie van je werk- en je privéleven, niet meer 24/7 enkel werken, maar 24/7 genieten. Met voldoende energie voor de BV Ik, naast de BV Privé en BV Werk

Programma
Maternity en paternity coaching op maat

Deze coaching wordt door tal van werkgevers aangeboden aan jonge moeders en vaders. Meestal 1 op 1 maar ook vaker in workshop vorm. De coaching bestaat uit drie tot zeven gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van 3 tot 9 maanden met als basis professionele assessments van LDC  gekoppeld aan de werk privé balans test en/of WorkLifeIndicator. Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat doe je goed, wat zijn je valkuilen, wat zijn je talenten en wat geeft je spanning? De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. Tevens maken we gebruik van het e-coachingsprogramma “Balans”. Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a. tijd voor jezelf, prioriteiten, energievreters/energie in balans, hoe leer ik “nee” zeggen, ontstressen, perfectionisme, waarom werk ik, wat inspireert mij, schuldgevoelens, loslaten en tot slot het actieplan maken/de toekomst.

Duur

De coaching bestaat uit drie tot zeven gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van 3 tot 9 maanden

Kosten

Afhankelijk van het aantal gesprekken en de duur, variërend van € 995,00,- tot € 2.350,00 excl. btw

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel, echter ook in een groep als workshop mogelijk

Belangrijk!

In verband met de Corona crisis kunnen lezingen/trainingen/workshops zowel online (veilig vanuit de thuiswerkplek voor iedereen) als offline met in achtneming van de RIVM richtlijnen worden gegeven.

Aanmelding en/of informatie