UWV
Werkfit

Werkfit traject speciaal voor mensen met kinderen

Career & Kids is gespecialiseerd in de brede doelgroep, moeders en vaders die werk en gezin weer willen of moeten combineren. De reïntegratie activiteiten vinden individueel plaats, meestal aan huis, dat zorgt ervoor dat je geen oppas hoeft te regelen (handig met kinderen) en geeft vaak een vertrouwelijk gevoel. Ten tijde van Corona schakelden we snel over naar beeldbellen of datgene waar je je prettig bij voelt. Het doel van een Werkfit traject wordt bepaald door het UWV en is dat je geen belemmeringen meer in de persoonlijke of je gezinssfeer hebt die je hinderen om aan het werk te gaan. Wij besteden daarom extra veel aandacht aan de combinatie op termijn tussen werk en gezin, hoe ga je alle ballen in de lucht houden en welke belemmeringen ervaar je nu nog?

Het traject kan bestaan uit drie hoofdactiviteiten:

  • Versterken van de werknemersvaardigheden;
  • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit;
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen.

Onze coaches hebben zelf ervaring in het combineren van werk en gezin en zijn natuurlijk professioneel geschoold. We werken vanuit de Acceptance and commitment therapy (positieve psychologie) ACT, stress management (we zijn gecertificeerd stress coaches) en maken gebruik van tal van assessments van LDC en e-coaching van Gezondeboel met o.a. modules als weer in balans, veerkracht, positief opvoeden, dagstructuur etc. We maken gebruiken van een persoonlijke app waardoor je makkelijk kunt communiceren met je coach en je krijgt een maatwerk werkmap, een digitale versie of een papieren versie, wat jij prettig vindt. Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om weer werkfit te worden, bijvoorbeeld een goede dagstructuur, de mogelijkheden voor kinderopvang te onderzoeken, maar ook hoe blijf je in je energie. Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden op termijn op de arbeidsmarkt. Zo helpen we je met een modern CV, hoe je vacatures kunt vinden o.a. via onze LDC vacatures, een passende motivatiebrief, netwerken en nog veel meer. Uiteraard is een eerste kennismakingsgesprek altijd geheel vrijblijvend, we vinden het belangrijk dat je een goede match met jouw coach hebt, past het niet, dan mag je altijd nee zeggen.

uwvwerkfit

Wat is FIT zijn? Iedereen heeft er wel een idee bij. En bijna iedereen wil zich wel graag fit voelen. Maar wanneer ben je nu fit? We gaan je helpen “werkfit” en “privéfit” te worden!

Wat levert het op

Het eindresultaat van de Re-integratiedienst ´Werkfit maken’, is dat je – eventueel na het volgen van een scholing – het werk kan hervatten. Het gaat erom dat je met belemmeringen die je ervaart, hebt leren omgaan. Je bent dus in staat aan het werk te gaan, je kan na dit traject daadwerkelijk worden begeleid naar werk.

Programma
Werkfit

Verbeteren persoonlijke effectiviteit: De fysieke en psychische weerbaarheid verhogen en de persoonlijke effectiviteit verbeteren. Concreet betekent dat aandacht voor de werk privé balans, gezinssituatie en stress o.a. dagstructuur, energiegevers, vertrouwen, wat is reëel haalbaar, kinderopvang, taakverdelingen, nee leren zeggen.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen: Het ondersteunen bij het verkrijgen van een realistische kijk op capaciteiten en vaardigheden in relatie tot de arbeidsmarkt. Gekoppeld aan het concreet ondersteunen bij de zoekrichting die past bij opleiding, interesses, affiniteit en werkervaring. Afgezet tegen functies en beroepen waar concrete vacatures zijn in de regionale arbeidsmarkt o.a. wat zijn je talenten, wat heb ik allemaal in mijn rugzak zitten (ervaring ook buiten werk), wat past bij mij en mijn gezinssituatie?

Versterken werknemersvaardigheden: Hoe ga ik op termijn werk en gezin combineren, hoe houd je alle ballen de lucht in? Concreet werken aan de volgende werknemersvaardigheden: afspraken nakomen, persoonlijk voorkomen, inzet en doorzettingsvermogen, productiviteit, nauwkeurigheid en zorgvuldigheid, zelfstandig werken, flexibiliteit, stressbestendigheid, omgaan met leidinggevende, samenwerken en collegialiteit, communicatieve vaardigheden.

Duur

De duur wordt bepaald door het UWV, maximaal 41 uur verdeeld over 18 maanden

Kosten

Het gehele traject wordt betaald door het UWV en is voor jou gratis

Locatie

Door heel Nederland en gesprekken kunnen bij jou thuis plaatsvinden. Zowel online als offline mogelijk.

Aantal personen

Altijd individueel

Aanmelding en/of informatie