De visie en missie van Career & Kids
Waar staan wij voor en waar gaan wij voor!

Onze missie en visie

Het is geaccepteerd dat ouders werk en gezin combineren. Tegelijk zien we dat de overheid zich terugtrekt om dit goed te faciliteren. Ouders worstelen hoe ze alle ballen in de lucht kunnen houden en het toegeven dat dit niet altijd lukt is een vaak taboe. Dit zorgt voor ongezonde werkstress en te hoge werk- en privédruk, waardoor mensen minder productief zijn, ziek worden of noodgedwongen stoppen (geheel of gedeeltelijk) met werken.

Ieder mens moet de mogelijkheid hebben om te genieten van zijn werk en zijn leven, ook in de spitsuurfase. Career & Kids coacht  en traint werkende ouders, zodat zij met veel plezier en zo weinig mogelijk stress werk en gezin kunnen combineren, letterlijk: Hoe houd je als werkende ouder alle ballen in de lucht? One Life just Live it!.

‘Practice what you preach’

Annemie Webers (voorheen Schuitemaker), founder van Career & Kids, had en heeft een grote een droom en passie toen ze het bedrijf oprichtte in 2003: “Dat in 2025 werk en privé combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, waardoor ieder mens kan genieten van zijn werk & zijn leven, in elke levensfase maar vooral ook in de spitsuurfase. One Life, just Live it! Inmiddels is het 2023 en zijn er stappen gezet maar Nederland is er nog lang niet.

Onze ambitie is vooruitstrevend en uitdagend, namelijk het beste, meest toonaangevende en innovatieve bureau op het gebied van thuiswerken/hybride werken, werkdruk, werkstress en werk privé balans – duurzaam werken & leven – in Nederland worden cq blijven, gebaseerd op product leadership. “Het verschil maken” voor klanten, clienten en  samenwerkers. Voor alle stakeholders wordt waarde gecreëerd; voor klanten, voor cliënten, voor onze samenwerkers/experts op korte en lange termijn! In 2011 richtte ze Career & Live op, specialist op het gebied van thuiswerken/hybride werken en werk privé balans voor iedereen, ook zonder kinderen!

Experts, onze samenwerkers, die zijn aangesloten bij Career & Kids werken ook vanuit die gedachte.  Het bedrijf is uitgegroeid tot de specialist op het gebied van werk privé balans specifiek voor werkende ouders met experts door heel Nederland. We werken in een uiterst moderne vorm van samenwerken m.b.v. een netwerkorganisatie met verbondenheid, professionaliteit en kwaliteit (o.a. “Blik op Werk” sinds 2007 gecertificeerd, lid van de brancheorganisatie OVAL en lid van het NPDI. De manier waarop we samenwerken met elkaar is geïnspireerd en gebaseerd op Gedeelde Ambitie van Edwin Kaats.

Het motto van Annemie Webers is:
Waar een wil is, is een weg: als je wilt, kun je alles!”

De founder en directeur van Career & Kids

Career & Kids is opgericht in 2003 door Annemie Webers (voorheen Schuitemaker) MHD. Ze is focusoloog, inspirator, spreker, (team)coach, trainer en loopbaanprofessional. Ze heeft veel interesse in en ervaring met thuiswerken/hybride werken, werkdruk, werkstress en werk privé management, gekoppeld aan bevlogenheid van mensen en teams. Ze geeft veel lezingen en inspiratiesessies voor teams en groepen. Ze studeerde aan de Universiteit (AOG) te Groningen, waar ze haar Master Human Development in Organisations behaalde. Haar aanpak is resultaatgericht, daadkrachtig, praktisch, altijd gebaseerd op wetenschap en met humor. Haar talenten zijn: leergierig, actie-gericht, visionair, doelgericht, innovatief! Ze is erg geinteresseerd in verandering en bevlogenheid bij mens en organisaties, stress, burnout, geluk & happiness, resilience, worklife, werkdruk, werk privé balans, digital detox en multitasken!

Ze werkte o.a. als management consultant bij Mercuri Urval, als manager bij Vedior Uitzendbureau en als senior consultant bij PCI Consultants. Ze heeft veel ervaring met in-door- en uitstroom van personeel en met het begeleiden & coachen van mensen. Sinds 2003 is ze managing director van Career & Kids en Career & Live. Ze volgde tal van opleidingen en trainingen op het vakgebied van HRM, o.a. een post Hbo-opleiding reïntegratie management, de Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement, een Post Academische Opleiding VeranderManagement bij AOG (2012), Post Academische Opleiding talent & organisatie bij AOG (2013), de opleiding tot stresscoach, Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode (2014). In 2015 volgde ze o.a. de trainers opleiding bij De Galan, school voor training. In 2015 was ze een van de vijf deelnemers van het kennisoverdrachtprogramma TNO technologie cluster werkdruk m.b.t de methodiek Werkdruk Wegwijzer.. Vervolgens verdiepte ze zich in Acceptance and Commitment therapy basis en vervolg opleiding (2017) en opleiding tot mindfulnesstrainer (2018). Tevens is ze gecertificeerd teamcoach STIRR. Ook heeft ze een wetenschappelijk onderzoek gedaan, wat lijnmanager beinvloedt om work life balance programma’s te supporten bij Nederlandse organisaties.  Ze is samenwerkingspartner bij De Koerskaarten, ze maakt veel gebruik van deze interactieve methodiek om samen met teams in gesprek te gaan over werkdruk en werkstress. Ook is ze lid van het innvoatielab “thuiswerken en hybride werken” bij het NPDI. Ze werkt graag met moderne tools en vind het online werken, coaching en training geven een heerlijke uitdaging en is steeds op zoek naar nieuwe methodes en tools.  Haar motto is; waar een wil is, is een weg! Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven!

Aanmelding en/of informatie