Ontslag
Outplacement of new challenge

Is het glas half vol of half leeg?

Outplacement kan behoorlijk veel impact hebben op iemands leven. Onze aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie, het glas is halfvol. Echter we gaan de werkelijkheid niet uit de weg en besteden ook aandacht aan emoties die spelen bij outplacement:  van shock, verdoofd, ontkenning, woede, zorg, angst, verdriet, apathie, berusting tot acceptatie en loslaten. De impact verschilt per persoon, vandaar dat outplacement altijd maatwerk is met uiteindelijk op naar NewChallenge!

Een outplacement ofwel NewChallenge traject is maatwerk. We werken vanuit de positieve psychologie. We geloven in talenten in plaats van enkel verbeterpunten. Als basis gebruiken we LDC assessments- en persoonlijkheidstesten (over werkgerelateerd gedrag). Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat gaat goed, wat zijn valkuilen, wat zijn de belangrijkste competenties en wat zorgt voor spanning? De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. Je krijgt ook toegang tot een uniek portal waar alle vacatures (real-time) te vinden zijn, samen met uw coach kunt u zo kijken wat er echt speelt op de arbeidsmarkt. Dat scheelt veel zoekwerk op internet. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de balans tussen werk en privé en kijken we wat past binnen jouw huidige gezinssituatie.

outplacement

NewChallenge: het zoeken naar een nieuwe baan kan gezien worden als iets negatiefs, echter het biedt ook nieuwe kansen en uitdagingen. Namelijk het vinden van die baan waarbij je weer met plezier aan het werk kan gaan en fluitend naar huis gaat.

Wat levert het op

Samen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn op de huidige arbeidsmarkt en concreet ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Gebaseerd op de vragen: Wie ben ik, wat wil ik, wat past bij mij en mijn huidige gezinssituatie en is dat vervolgens haalbaar c.q. past dat bij mijn talenten, bij mij als persoon en mijn persoonlijke omstandigheden. Het begeleiden en onderzoeken naar de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een van onze specialisaties.

Programma
Outplacement of new challenge

Het maatwerk traject bestaat uit verschillden fasse:

  • Fase 1: Intake
  • Fase 2: Een nieuw begin, dat past bij mijn gezinssituatie
  • Fase 3: Wie ben ik? Waar ben ik goed in?
  • Fase 4: Wat wil ik nu echt?
  • Fase 5: Keuzes maken?
  • Fase 6: Hoe wil ik dat bereiken? Solliciteren, netwerken, CV, brieven, social media
  • Fase 7: Het is gelukt en nu?
  • Fase 8: Evaluatie en coaching bij start nieuwe baan
Duur

3 tot 12 maanden, afhankelijk van het aantal gesprekken (5 tot 20)

Kosten

De prijs varieert van € 1.350,00 tot € 7.500,00 excl. BTW.

Locatie

Door heel Nederland, zowel online als offline.

Aantal personen

Zowel individueel als incompany. Voor organisaties die op zoek zijn naar innovatie op het gebied van outplacement) is de mogelijkheid tot e-coaching, makkelijk, efficiënt en bewezen succesvol.

Aanmelding en/of informatie