UWV
Naar werk

Naar werk speciaal voor mensen met kinderen

Career & Kids is gespecialiseerd in de brede doelgroep, moeders en vaders die werk en gezin weer willen of moeten combineren. De reïntegratie activiteiten vinden individueel plaats, meestal aan huis, dat zorgt ervoor dat je geen oppas hoeft te regelen (handig met kinderen) en geeft vaak een vertrouwelijk gevoel. Ten tijde van Corona schakelden we snel over naar beeldbellen of datgene waar je je prettig bij voelt. Het doel van een Naar werk traject is het vinden van een passende baan of het starten van een eigen bedrijf. Wij besteden uiteraard extra veel aandacht aan de combinatie tussen werk en gezin, naast het netwerken, solliciteren, en social media om zo snel mogelijk een passende baan te vinden. 

Onze coaches hebben zelf ervaring in het combineren van werk en gezin en zijn natuurlijk professioneel geschoold. Uiteraard zijn ze ervaren in het begeleiden naar werk, hoe pak je dat nu goed aan. We werken vanuit de Acceptance and commitment therapy (positieve psychologie) ACT, stress management (we zijn gecertificeerd stress coaches) en maken gebruik van tal van assessments van LDC en e-coaching van Gezondeboel met o.a. modules als In balans, veerkracht, positief opvoeden, dagstructuur etc. We maken gebruiken van een persoonlijke app waardoor je makkelijk kunt communiceren met je coach en je krijgt een maatwerk werkmap, een online versie of een papieren versie, wat jij prettig vindt. We gebruiken een up to date vacature overzicht waar je toegang toe krijgt van LDC.  We maken een modern CV en motivatie brief en helpen je om goed voor de dag te komen tijdens sollicitaties (ook online). Uiteraard is een eerste kennismakingsgesprek altijd geheel vrijblijvend, we vinden het belangrijk dat je een goede match met jouw coach hebt, past het niet, dan mag je altijd nee zeggen.

uwvnaarwerk

“Geef mij een baan die bij mij past, en ik hoef nooit meer te werken”

– Chinese filosoof Confucius-

Wat levert het op

Dit traject is echt gericht op het vinden van een passende baan, die past bij jou en je gezinssituatie! Werk en gezin goed combineren, daar gaat het om. Daar ga je samen met je coach voor aan de slag!

Programma
Naar werk

Het hele traject staat in het teken van de zoektocht naar werk met het combineren van je gezin: “wat past bij mij, mijn talenten en mijn werkervaring en mijn persoonlijke omstandigheden”. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. welke organisaties spreken mij aan en waar maak ik de meeste kans? Hoe kun je je netwerk vergroten? Hoe pak je het aan? Gebruiken van het netwerk van anderen (ook van Career & Kids). Hoe kom ik in contact en aan tafel bij potentiële werkgevers? De huidige arbeidsmarkt en social media: hoe werkt dat en hoe kan ik bijvoorbeeld LinkedIn inzetten voor mijn netwerk? Hoe zien een creatief modern CV en motivatiebrief eruit, gekoppeld aan mijn professionele doelstelling? Het sollicitatiegesprek zelf en uiteraard het combineren van werk en gezin.

Duur

De exacte duur en het aantal gesprekken worden bepaald door het UWV, maximaal 26 uur verdeeld over 9 maanden

Kosten

Het gehele traject wordt betaald door het UWV en is voor jou gratis

Locatie

Door heel Nederland en gesprekken kunnen bij jou thuis plaatsvinden. Zowel online als offline mogelijk.

Aantal personen

Altijd individueel

Aanmelding en/of informatie