Werk en gezin
Coaching werk prive balans

Help hoe houd ik al die ballen in de lucht?

Werk privé balans is volgens Greenhaus, Collins en Shaw (2003): “de mate waarin een individu evenveel geëngageerd is en tevreden is met zijn of haar werk en thuisrol/family rol”. Wij zien het breder dan familie/thuis en breiden het gedachtegoed uit met leven of life. Het bestaat uit de volgende componenten namelijk:

  • Tijdsbalans: tijd voor werk en andere rollen;
  • Betrokkenheidsbalans: psychologische betrokkenheid in zowel werk als andere rollen;
  • Tevredenheidsbalans: niveau van tevredenheid in werk en andere rollenrollen.
  • Energiebalans: energie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) tussen de verschillende rollen

Deze vier elementen komen terug in onze coaching, waar wringt de schoen? Daar zit de oplossing!

Herken je dat? Zit je in de spitsuurfase van je leven, momenten dat je het te druk hebt en niet meer aan jezelf toekomt.
En eigenlijk denk je…het gaat best nog wel, als er maar niets extra’s bijkomt. Maar de rek begint uit het elastiek te raken.

Dus om te voorkomen dat het elastiek klapt, dus dat kan elke moment zijn in de spitsuurfase, maar ook als je kinderen al iets ouder zijn .

  • Je jongleert met tijd, verschillende rollen en activiteiten.
  • Je hebt een drukke baan.
  • Je balans werk privé is echter op dit moment niet optimaal.
  • Je rent constant achter jezelf aan.

Zo’n ‘druk-druk-druk’ bestaan maakt je kwetsbaar. Geen tijd voor jezelf. Je kunt het evenwicht behouden door jezelf meer centraal te stellen. Bewuster te kiezen hoe je je tijd verdeelt en hoe je je loopbaan vormt kun geven, je eigen carrière planning. Een balans tussen de BV Werk, BV Privé en BV Ik.

Ook al volg je heel veel trainingen, je kunt nooit 20 ballen in de lucht houden. Maak keuzes en kijk welke ballen van rubber zijn en tegen een stootje kunnen en welke breekbaar zijn. Maak keuzes en essentieel, jij bent zelf ook een breekbare bal. Zorg goed voor je eigen energie!

Wat levert het op

Je leert hoe je een goede moeder of vader, werknemer, partner en vriend(in) kunt zijn zonder jezelf tekort te doen. Je krijgt een beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost, waardoor de balans tussen werk en privé verbetert. Je krijgt inzicht in hoe je de werk- en thuissituatie kunt optimaliseren.

Programma
Werk privé management

Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a. tijd voor jezelf, prioriteiten, energievreters/energie in balans, hoe leer ik “nee” zeggen, ontstressen, waarom werk ik, wat inspireert mij, omgaan met schuldgevoelens en loslaten, actieplan maken/de toekomst. De coaching kan aangevuld worden met e-coaching en/of e-mindfulness, onder het motto 1 + 1 = 3! Dit gebeurt tijdens persoonlijke gesprekken maar we maken ook gebruik van aanvullende e-coaching, blended coaching, het beste uit 2 werelden.

Duur

De coaching bestaat uit drie tot zeven gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van 3 maanden. Op het einde wordt er een Persoonlijk Actieplan opgesteld, om zo te zorgen dat de bereikte veranderingen ook echt verankerd worden.

Kosten

De prijs van de individuele begeleiding door een persoonlijke Career & Kids coach bestaande uit 3 tot 5 gesprekken, 24/7 begeleiding: online, per mail, skype en telefonisch inclusief reiskosten, WorkLifeIndicator assessments, LDC persoonlijkheidstest met stresstest en werkmap bedraagt € 1.350,00 tot € 1.750,00.

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel, maar het kan ook in training  of workshop met een heel team van collega’s. O.a. met behulp van de Koerskaart Werk Privé Plezier

Aanmelding en/of informatie