Werk en gezin
Stress coaching

Soms loopt de emmer even over

Af en toe een beetje stress hoeft niet verkeerd te zijn, we hebben zelfs positieve stress nodig om goed te functioneren. Het wordt problematisch als de stress chronisch wordt en als er letterlijk geen herstel momenten zijn ingebouwd. Dat is natuurlijk niet zo raar in de spitsuur fase van je leven met een gezin. Voorkomen is beter dan genezen, wij geloven in een preventieve aanpak, om zo burn-out te voorkomen. De manier waarop wij stress en stress gerelateerde klachten aanpakken is gebaseerd op de CSR stress methode.

De laatste decennia is er nogal wat veranderd in ons leven. Uit recent onderzoek van de WRR is gebleken dat de balans werk-privé compleet zoek is. Nederlanders ervaren de combinatie van werk en privé als een zware last. Zowel in werk als in vrije tijd stellen we steeds hogere eisen aan onszelf. Zodra deze eisen niet meer in evenwicht zijn met onze persoonlijke behoeften en hetgeen we aankunnen, levert dat stress op die – als het langer aanhoudt – kan uitmonden in overspannenheid en zelfs een burn-out, maar ook in bore-out. Eigenlijk is er sprake van stress wanneer je gespannen reageert op een prikkel van buiten jezelf. Dat kan heel handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wegspringt als er een grote bruine beer op je afkomt. Er zijn ook stressreacties die minder nuttig zijn, maar dus wel veel spanning opleveren. Zoals wakker liggen van een ruzie met je partner, enorme werkdruk of een privé druk. Van langdurige stress door de combinatie werk en gezin combineren kun je ziek worden  Ga eens naar de website van duurzame inzetbaarheid voor tips en het herkennen van signalen.

Career & Kids beschikt over experts die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van stress en burn-outs en ervaringsdeskundige zijn in het combineren van werk en gezin, opgeleid op basis van de CSR methode. Tevens maken we gebruik van de allernieuwste inzichten en aanpak van ACT: Acceptance and Commitment Therapy. Een positieve aanpak met veel aandacht voor accepteren en loslaten, en de samenhang tussen je hoofd en je lijf (zonder zweverig te worden en altijd gebaseerd op wetenschap).

Werk en gezin stress coaching

Herken de druppels op tijd, zodat de emmer niet gaat overlopen

Wat levert het op

Je leert je stress symptomen herkennen. Je krijgt inzicht in eigen stresspatronen, je leert hoe je kunt stoppen met het plegen van de roofbouw en hoe je de herstelfuncties in kunt zetten fysiek, mentaal, emotioneel en deze te koppelen aan je levensfase. Je krijgt o.a. een beter zicht op wat energie geeft en wat energie kost, waardoor de balans tussen werk en privé verbetert. Je krijgt inzicht in hoe je jouw werk- en/of thuissituatie kunt optimaliseren. Het resultaat? Ontspannen kunnen genieten van uw werk-  en privéleven.  Dat stresscoaching volgens de CSR methode werkt is evident en is wetenschappelijk aangetoond.

Programma
Stress coaching  voor werkende ouders

Wij begeleiden mensen die stressklachten hebben, burn-out dreigen te raken of herstellende zijn van een burn-out of bore-out. Dat is altijd maatwerk. Samen werken we op een laagdrempelige en praktische manier om zo het beoogde resultaat te behalen.  Naast persoonlijke coaching, bieden we de mogelijkheid om de coaching uit te breiden met e-coaching, ookwel ‘Blended coaching’  genoemd. Het beste uit twee werelden: naast persoonlijke coaching is er e-coaching. Voor meer informatie over de e-coaching en de diverse mogelijkheden, klik hier. Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Soorten stress
 • Stressfysiologie
 • Draagkracht en draaglast
 • Stresspatronen en reacties
 • Bore-out
 • Energie management; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel
 • Veerkracht
 • Willen versus moeten
 • Spanning en ontspanning
 • Accepteren en loslaten
 • Communicatie, assertiviteit en conflicthantering
 • CSR stress test
 • Begeleiding terug naar of op de werkplek (bij reïntegratie)
 • Persoonlijk Actieplan om de stressherkenning en goed om te gaan met stress, en stress preventie in te bedden in het dagelijks leven, op korte, middellange en lange termijn
Duur

Periode van 3 tot 6 maanden, 3 tot 15 gesprekken

Kosten

Afhankelijk van het aantal gesprekken en de duur, variërend van € 995,00,- tot € 3.750,00 excl. btw

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel, echter ook in teamverband mogelijk m.b.v. de koerskaart werkstress.

Aanmelding en/of informatie