Speciaal voor werkgevers
Aandacht voor werk privé balans voor medewerkers

Wat je aandacht geeft groeit of wat je verwaarloost gaat woekeren?

Het is geaccepteerd dat ouders werk en gezin combineren. Tegelijk zien we dat de overheid zich terugtrekt om dit goed te faciliteren. Ouders worstelen hoe ze alle ballen in de lucht kunnen houden en het toegeven dat dit niet altijd lukt is een vaak taboe. Dit zorgt voor ongezonde werkstress en te hoge werk- en privédruk, waardoor mensen minder productief zijn, ziek worden of noodgedwongen stoppen (geheel of gedeeltelijk) met werken.

We adviseren dagelijks organisaties en we coachen mensen op het gebied van werk privé keuzes, werk privé management. We zijn ervan overtuigd dat zowel werknemers als werkgevers hierdoor uiteindelijk betere resultaten bereiken. Immers mensen vormen de kern van de organisatie. Onze aanpak is gebaseerd op de laatste wetenschappelijk inzichten, gecombineerd met een praktische aanpak met als doel: resultaat behalen. Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer, dus tussen werkgevers en werknemers onderling. Daarom hebben we een tool ontwikkeld: de KoersKaart Werk privé plezier. Hieraan werkten o.a. mee Schiphol Group, ABN-AMRO, CZ, Kinderopvang Mundo, Lidl, BV Familie, Gezinnig, Scrub the mind en Universiteit Utrecht. Kijk ook eens op Career & Live voor onze activiteiten op het gebied van werkdruk, werkstress en multitasken.

man in pak

Werk privé balans bestaat niet, eigenlijk gaat het om werk privé plezier

Wat levert het op?

Vanuit onze ervaring sinds 2003 en een wetenschappelijk onderzoek dat wij hebben uitgevoerd blijkt het volgende:
Werk privé balans  is een middel om een doel te bereiken. De term werk privé balans  is niet verkeerd, maar wordt verkeerd gebruikt. Het gaat om een paradigmashift. Werk privé balans is geen doel op zichzelf, maar een middel om bijvoorbeeld de werkdruk te verlagen. Voor lijnmanagers, voor organisaties en voor mensen. Effectieve werk privé balans programma’s leggen de nadruk op bewustwording van wat werk privé balans is, wat signalen zijn en wat het rendement kan zijn voor de organisatie en de medewerkers. Waarbij de nadruk vooral ligt op de werksituatie en werkdrukvermindering. Het rendement van werk privé moet liefst vertaald worden naar een concrete business case voor de organisatie. Door werk prive balans te verankeren in organisaties, in te bedden in programma’s zoals duurzame inzetbaarheid en te koppelen aan bijvoorbeeld inwerkprogramma’s, kan werk privé balans een onderdeel van de cultuur van organisaties worden, waarbij een topdown aanpak wenselijk is. Zodat aandacht voor werk privé- en privé werkbalans de normaalste zaak van de wereld is, met afspraken in de taakomschrijvingen van lijnmanagers. Zodat geen enkele manager meer kan zeggen: ‘Werk privé balans, dat staat niet in mijn KPI.’

Programma
Werk en gezin combineren, zo houd je het leuk en ontspannen voor iedereen

Wij verzorgen voor tal van organisaties maatwerk workshops, lezingen, en programma’s op het gebied van werk privé balans en het combineren van werk en gezin, maar ook bijvoorbeeld “thuiswerken zo houd je het leuk, edition met kinderen”. Voor inspiratie voor programma’s waar ook mensen zonder kinderen aan kunnen deelnemen, kijk eens op Career & Live. Ook organiseren we speciale maternity- en paternity coaching en workshops. Naast tal van workshops en trainingen speciaal voor managers, geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek en de dialoog aangaan. Zowel online als offline.

Duur

Het is altijd maatwerk, mogelijkheden van 1 uur tot een uitgebreid programma verdeeld over een aantal dagen c.q. bijeenkomsten aangevuld met e-learning, waardoor onderdelen vooraf en na de training/workshop kan plaatsvinden. Op deze manier wordt kennis echt verankerd.

Kosten

Afhankelijk van de groepsgrootte en de wensen maken we graag een maatwerkofferte

Locatie

Zowel online als offline mogelijk door heel Nederland en internationaal

Aantal personen

Samen met je team of collega’s van 4 tot 500 mensen mogelijk

Aanmelding en/of informatie