Werk en gezin
Werk en schoolgaanden kinderen combineren

Samen werken met je thuiswerkteam

Tijdens Corona zijn de scholen regelmatig dicht of gedeeltelijk open. Werk en privé lopen nog meer door elkaar heen. Hoe kun je nu zorgen dat je team succesvol is en vooral geïnspireerd samenwerkt de hele dag? Bekijk je gezin en jezelf als een (nieuw) team. Om prettig samen te werken heb je meer nodig dan een paar time-management tips. Tijdens teamcoaching werken we met het teamwiel, gebaseerd op het teamwiel van Martijn Vroemen, teamchange,. Dit kun je nu ook toepassen op je  “thuisteam”, je hele gezin met schoolgaande kinderen.

De crux zit bij de motiverende doelstellingen: Het “nieuwe thuiswerk team” bestaat uit andere mensen dan je “normale team”. De vraag is of het voor iedereen, inclusief de kinderen dus, helder is wat het gemeenschappelijke doel is.

De gedeelde verantwoordelijkheid: Hierbij is het belangrijk om iedereen op zijn of haar manier te laten meebeslissen. Bespreek ook de “taak”verdeling, dat iedereen zijn of haar steentje (hoe klein ook) bijdraagt.

Heldere en open communicatie: De “dagstart” klinkt misschien bizar, maar om samen de dag te beginnen en iedereen op zijn of haar manier te laten deelnemen, geeft lucht en openheid en maakt de “onderstroom” bespreekbaar.

Respect voor verschillen in je team: Waarschijnlijk heb je in je hele carrière nog nooit zo’n divers team gehad, noch qua leeftijd noch qua behoeftes. Volgens mij kunnen wij als volwassenen juist nu veel leren van onze kinderen. Bedenk voor jezelf wat/wie geeft energie en wat/wie kost energie op dit moment en waarom?

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Kun jij met jouw team echt inspelen op de nieuwe omstandigheden? Denk na welke “regels” jullie als team hadden en welke moet je misschien herzien?

Initiatief en lef: Mag je team initiatief tonen en geef jij het goede voorbeeld?

Hou het leuk en hou het speels: Structuur helpt. Maar die kan er ook leuk en speels uitzien, zodat ook de kinderen er blij van worden.

schoolgaanden kinderen

Wat zijn de doelstelling van jouw “thuiswerkteam”?  Zorg dat je elke dag geniet met de beperktere mogelijkheden die we hebben. En vergeet dan vooral niet jezelf!

Wat levert het op

Een thuiswerkteam dat goed functioneert op alle fronten. Je leert goed omgaan met de rollen die je vervult als moeder/vader, werknemers, vriend(in) etc. door praktische tips, oefeningen. Maar vooral inzicht in je eigen Mission Statement, jouw Levensmissie, jouw talenten die je zowel zakelijk als privé inzet, waar wil je naar toe, wat is belangrijk! Je krijgt o.a. een beter zicht op wat je energie geeft en wat je energie kost. Waardoor de balans tussen werk en privé verbetert. Je krijgt inzicht in hoe je de werk- en/of thuissituatie kunt optimaliseren.

Programma
Thuiswerk team coaching!

Alle onderwerpen uit het team wiel komen aan de orde tijdens de gesprekken, gekoppeld aan energie- en time management en vooral voldoende tijd en energie voor jou! De coaching kan aangevuld worden met e-coaching en/of e-mindfulness, onder het motto 1 + 1 = 3! Dit gebeurt tijdens persoonlijke gesprekken maar we maken ook gebruik van aanvullende e-coaching, blended coaching, het beste uit 2 werelden

Duur

3 tot 5 gesprekken verdeel dover een periode van 1 tot 3 maanden.

Kosten

De prijs van de individuele begeleiding door een persoonlijke Career & Kids coach bestaande uit 3 tot 5 gesprekken, 24/7 begeleiding: online, per mail, Zoom of teams en telefonisch inclusief reiskosten, WorkLifeIndicator assessments, LDC persoonlijkheidstest met stresstest en werkmap bedraagt € 1.350,00 tot € 1.750,00.

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel, maar het kan ook in training  of workshop met een heel team, bijvoorbeeld met behulp van de koerskaart “werk privé plezier”

Aanmelding en/of informatie