apps voor betere werk privé balans

De beste apps voor een goede werk privé balans, gekoppeld aan Oosterse wijsheid

Apps zijn niet meer weg te denken uit ons leven en ze kunnen het leven een stuk makkelijker

Apps zijn niet meer weg te denken uit ons leven en ze kunnen het leven een stuk makkelijker en leuker maken. Eind vorig jaar blogde ik over apps voor een beter werk privé balans en op veel verzoek het vervolg. Ik ben net terug van 2 weken Sri Lanka en realiseer me bij terugkomst meer dan ooit dat ik hier in een constante druk druk druk flow zitten. Dat ga ik veranderen!

Relax
Waarom doe je elke dag wat je doet? Wat levert het je op, waarvan krijg je energie? Deze vragen houden mij dagelijks bezig, persoonlijk en ook in mijn werk als directeur van Career & Kids. Mijn westerse blik geeft mij een bepaalde bril, een bepaalde zienswijze. Stress en het constante gevoel van druk druk druk. Ik heb niemand in Sri Lanka zien stressen. Ter illustratie, onze jeep had autopech tijdens de safari… en de gids, noch de chauffeur raakte gestresst. Relax, het komt goed. De auto komt wel weer aan de praat, maak je niet druk er komt heus geen luipaard of olifant. En door hun relaxte houding, moest ik er ook om lachen en had er alle vertrouwen in. We hadden een gezellige, interessante safari in plaats van stressen. Uiteindelijk deed de auto het weer…….

Werken om te leven of leven om te werken?
Onze gids/chauffeur Hansa vertelde veel over het land, de politiek, levenswijze, het Boeddhisme ed. Hij vertelde dat hij zijn MBA in Engeland had gehaald. We vroegen hem hoelang hij deze baan als gids/chauffeur had en waarom. Lachend gaf hij aan, “omdat ik dit een gave baan vind, ik hou van mijn land, ik hou van reizen, ik hou van mensen en ik hou van mijn vrijheid”. Hij was free lancer en deed een aantal tours/klussen per jaar. Op onze vraag of hij geen eigen reisburo wilde opzetten of manager wilde worden lachte hij. Nee, hij genoot van het leven zoals het was. En dat zette mij tot denken. Niet ik, maar hij genoot 52 weken per jaar van het leven. Ik genoot 2 weken en ga vervolgens weer de gestresste wereld in om volgend jaar (misschien) weer 2 weken  te mogen genieten in Sri Lanka. Leef ik nu om te werken of werk ik om te leven? Een ding is me helder geworden: meer rust, minder druk, meer luisteren naar mijn lijf!

Ter inspiratie mijn basis voor een goede balans; Westerse Apss voor Oosterse rust:
1. All-in Yoga HD, een makkelijke toegankelijk app om nu echt te starten met Yoga. In het Engels, maar zeer toegankelijk met foto’s en video beelden. Echt een aanrader!
2. EHBO app van de Koninklijke Nederlandse EHBO vereniging. Makkelijk, toegankelijk, bruikbaar en met duidelijke foto’s.
3. Zoek mijn iPhone/iPad, voor de sloddervossen en stress kippen. Door in te loggen zie je zo waar je apparaat is, als het aanstaat natuurlijk. Handig als je ’s ochtends de deur wilt uitgaan en niet meer weet of je je ipad nu thuis of op je werk of ergens anders hebt gelaten, of dat het apparaat gestolen is .
4. Kaart sturen. Het ei van Columbus, snel en makkelijk een kaart sturen voor een verjaardag of iets anders. Je hoeft de deur niet meer uit, gebruik gewoon deze simpele app.
5. ApssZilla2, voor de echte klussers, een ideaal hulpmiddels voor kleine klusjes, zonder gereedschapskist. Niet uitstellen maar nu aan de klusjes beginnen.
6. Password Pro, een handige hulp  en kluis voor al je wachtwoorden, met een prima beveiliging, echter niet goedkoop wel super handig!
7. Inspirerende citaten, waar je je eigen quotes aan kunt toevoegen, Engelstalig.
8. Time management, Time Timer, je tijd indelen in “zones”, maakt je tijdsbesteding helder en duidelijk.
9. Home Routine app, in het Engels, maar een handige hulp bij de dagelijkse huishoudelijke klusjes.
10. Stress app, brengt je stress momenten in kaart, en helpt je balans zoeken.

Extra tip Wijsheid van Boeddha app, vol met spreuken van Boeddha, voor rust en inspiratie.

Maakt geld gelukkig?
Mijn kinderen zagen in Sri Lanka dat je ook zonder veel materiële zaken heel gelukkig kunt zijn, iedereen lacht en was vrolijk.

blijf niet hangen in het verleden,
droom niet van de toekomst,
maar concentreer je geest op het huidige het moment
.
Boeddha.

Daar zit een hele grote kern van waarheid is. Ik idealiseer het leven in Sri Lanka niet, maar zie wel dat wij heel veel kunnen leren van het Boeddhisme en het Oosten. Uiteindelijk…zijn er weinig hart- en vaatziektes, is er weinig stress, veel zon en vooral veel vrolijke mensen. Iedereen stopt rustig voor een koe op straat, helpt elkaar. En Hansa…die geniet wanneer hij weer een tour doet. Genoeg is genoeg. Het leven lacht hem  toe.

En ik…ik geniet van mijn herinneringen, mijn foto’s en maak een nieuw begin, o.a. met behulp van mijn apps. Doe er je voordeel mee! En denk deze week eens na; werk ik om te leven of leef ik om te werken? Kom je er niet uit, we hebben een mooi instrument om je verder te helpen; de loopbaanwijzer met een speciale aanbieding.

Annemie Schuitemaker, relaxt achter haar PC

PS wil je Sri Lanka helpen, en meer delen in 2012? Kijk dan eens naar Somawathi Home, een weeshuis in Sri Lanka, dan geef je echt aan een goed doel waar je geld rechtstreeks terecht komt bij weeskinderen. Ik ben er geweest en wij zijn donateur geworden. Een dikke pluim voor Marja van Leeuwen, zij gooide het roer om en startte dit weeshuis na de Tsunami.

Plaats een reactie