geluk

Goede voornemens: het roer om, met of zonder loopbaanadvies?!

Ik ben trots. Zo verschrikkelijk trots! Op mijn jongere zusje. Inmiddels 42, maar toch. Morgen sluit zij definitief

Ik ben trots. Zo verschrikkelijk trots! Op mijn jongere zusje. Inmiddels 42, maar toch. Morgen sluit zij definitief haar carrière af. Ik weet het niet precies, maar na volgens mij 27 jaar trouwe dienst. 27 jaar wassen, knippen, permanenten, kleuren etc. Morgen eindigt letterlijk haar afscheidstournee. Want zo heeft zij dat gevoeld, de afgelopen weken. Haar trouwe klanten moeten haar vanaf 1 januari 2012 missen. En voor iemand die je de afgelopen jaren over de vloer hebt gehad en vaak ook lief en leed mee hebt gedeeld, zal dat niet meevallen. Tenminste, zo hoor ik  Gerdi (zo heet mijn zus) erover vertellen.

Een zus als loopbaancoachAl jaren kriebelde het. Het verlangen om wat anders te gaan doen. Maar het voelde als een groot zwart gat. Het gat voor het onbekende. En dat voelt onbehaaglijk. Je gooit ook geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt ….. We hebben het er uitvoerig over gehad. Wat wil je met een zus als loopbaancoach (haha). En ook gemerkt dat dat in de praktijk anders werkt dan wellicht doet vermoeden. Af en toe stuurde ik haar een opdrachtje via de mail om haar loopbaanoriëntatie wat nieuw leven in te blazen. Maar de praktijk was dat het steeds vooruitgeschoven werd. En natuurlijk had ze in haar vrije tijd allerlei leuke cursussen gevolgd. Maar de grote verandering kwam pas na die open dag. Nu bijna 3 jaar geleden. Een open dag bij Sonnevelt Opleidingen was een schot in de roos. En langzaam zag ik mijn zus zich ontwikkelen. Prachtig om te sparren over de belangrijke dingen van het leven en het hoe en waarom. En halverwege dit jaar, nadat ze ook nog inpassend een opleiding tot paardencoach had gevolgd, werd het voor haar duidelijk. Dit is waar ik verder mee wil.

Functioneel of passie?
Ik weet dat ik haar nog wel heb moeten overhalen om die opleiding tot paardencoach ook nog te volgen. We komen uit een gezin waarin het niet gebruikelijk was “zomaar” wat te gaan doen. Nee, eerst nadenken over het nut en de functionaliteit. Dan pas in de actie. Nu begint het steeds meer vorm te krijgen. Het kappersvak wordt definitief vaarwel gezegd. Ruimte, letterlijk en figuurlijk, voor nieuwe dingen. Halverwege 2012 is zij officieel Levenscoach. Maar daar wilde ze niet op wachten. 1 januari 2012 gaat ze officieel van start.

Een nieuw begin. Zet ‘m op zussie. En terwijl ik dit blog schrijf zie ik in mijn ooghoek die mooie spreuk, mijn levensmotto;

Begin maar gewoon ………………… 

Jolanda Wicherson, loopbaancoach

2 thoughts on “Goede voornemens: het roer om, met of zonder loopbaanadvies?!

Plaats een reactie