ik ben ontslagen

Werkvermogen en stress

“Ik ben een stresskip”, bekende mijn gebruinde buurvrouw mij. Terwijl ik rustig nippend aan mijn wijntje aan de

“Ik ben een stresskip”, bekende mijn gebruinde buurvrouw mij. Terwijl ik rustig nippend aan mijn wijntje aan de zwembadrand op een camping in Italië zat. Ik had nooit moeten vertellen wat ik voor de kost doe. Dan krijg je die ongenuanceerde bekentenissen. Ik moest mijn tong afbijten om niet door te vragen, spiegels voor te houden en tips te geven.  Ach, zeg ik nog; “Een beetje stress is niet ongezond. Stress is pas ongezond als het te lang duurt en je niet meer in staat bent je te ontspannen”. Ze vervolgt haar verhaal: Zo ben ik nu eenmaal. Ik eis veel van anderen maar ook van mezelf. Zowel thuis als op mijn werk.

Werkvermogen

Mijn gedachten dwalen af. Naar één van de gesprekken die ik het afgelopen jaar gevoerd heb in opdracht van een betrokken werkgever. Niet veel anders begon het gesprek met een medewerker. Iemand die aangaf dat het verder allemaal prima ging. Een beetje druk, maar ja dat hoort er gewoon bij. En zolang je niet echt ziek bent, buffel je gewoon door. Haar werkgever vond het belangrijk in kaart te brengen hoe het met het werkvermogen van zijn medewerkers gesteld is. Want een laag of afnemend werkvermogen kan leiden tot ziekteverzuim en productiviteitsverlies op het werk. Als er tijdig gesignaleerd wordt dat er zaken spelen die (nog) niet zichtbaar zijn, kunnen er maatregelen genomen worden om die inzetbaarheid weer te vergroten. Ik zet dan o.a. de WAI in. WAI is een afkorting van Work Ability Index. De WAI is een wetenschappelijk geteste vragenlijst die een inschatting geeft van het werkvermogen van medewerkers zoals de medewerker deze zelf beleeft. Het biedt de mogelijkheid om te peilen of medewerkers nog vitaal zijn, nog genoeg reserves hebben en of ze zich gewaardeerd voelen.

Prive-stress

In een groot artikel in het Financieel Dagblad wordt vermeld dat bijna 1/3 van de medewerkers zich gespannen voelt door zijn of haar privéleven, en bijna 2/3 van de werkgevers vindt dat het privéleven van de werknemer te bepalend is voor de arbeidsprestatie om zich er helemaal buiten te houden.

In gesprek blijven en de pijnpunten op tafel krijgen?!

Hoewel de meeste bedrijven in Nederland de privé-werkbalans hoog in het vaandel hebben staan, wordt over sommige privézaken op kantoor liever niet hardop gesproken. Toch hebben die wel degelijk invloed op het werk. Door de pijnpunten op tafel te krijgen is er op lange termijn veel winst te behalen. In gesprek blijven en de pijnpunten op tafel. Zover ben ik met mijn gebruinde buurvrouw natuurlijk niet gegaan. Die stond inmiddels, lichtelijk in de stress, op de uitkijk omdat haar man na een uurtje fietsen nog niet was teruggekeerd……..

Jolanda Wicherson

Plaats een reactie