apps voor betere werk privé balans

Welke Apps kunnen je echt helpen voor een betere werk- privé balans?

Een derde van de werknemers is gespannen over de privésituatie, lees ik vol interesse in het Financieel Dagblad

Een derde van de werknemers is gespannen over de privésituatie, lees ik vol interesse in het Financieel Dagblad van zaterdag 6 augustus. De kop van het artikel “als privésores doordreunen op het werk” trok gelijk mijn aandacht. Echt een goed verhaal, mooie quotes en goede onderzoeken. Even later lees ik een recensie over een interessante App, GetPacked. Uiteraard heb ik de App gelijk gedownload. Zowel uit zakelijke interesse vanuit mijn functie bij Career & Kids, als werkende moeder, ben ik altijd geïnteresseerd in dit soort slimme Apps.

Welke Apps kunnen nu echt toegevoegde waarden leveren om een betere werk- privé balans te krijgen?
Met Stip op 1:

Voor mij is de allerbeste en onbetwiste winnaar de App Things. Deze App geeft je structuur in je To Do lijst, per dag, met prioriteiten. Je kunt vooruitplannen, je kunt er tags aan hangen, opmerkingen, data en aangeven wanneer je een melding wilt krijgen. En vooral…je kunt al je To Do dingen verdelen in Projecten. Zodat het geen grijze massa wordt van To Do dingen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus je kunt er zakelijk projecten van maken, maar ook privé projecten zoals het project ‘Huisdieren’, dat ik heb aangemaakt. (We hebben namelijk nogal wat beesten: 3 honden, waaronder een pup, 2 katten, 3 cavia’s, 2 konijnen, en een pony.) Je kunt ook een tab gebruiken; Someday, hier heb ik allerlei zaken ingezet die ik ooit nog moet doen, maar geen haast hebben zoals het maken van een digitaal fotoboek, etc.
Kortom…voor alle drukke mensen, die gek worden van hun lange To Do lijstje, gele stickers of het overschrijven van agenda’s en planners…koop Things. Het is helaas wel een redelijke dure app, nl € 15,99. Een App die hier op lijkt is Life Assistant, persoonlijk spreekt hij mij minder aan, maar dat is ieders vrije keuze.

Op nummer 2 staat voor mij echt Appie van AlbertHeijn. Wat een genot om je boodschappen lijstje niet elke week opnieuw te hoeven opschrijven en door het invullen van mijn AH kaart weet de App zelfs mijn boodschappenlijst van de laatste 3 maanden. En als klap op de vuurpijl, de routing van de winkel waar ik, of mijn partner, de boodschappen gaan doen. Zalig, ik hoef niet meer uit te leggen wat ik wil of waar het staat…genieten met de tijdswinst die dit oplevert (en vooral veel minder miscommunicatie tussen mijn partner over verkeerde producten etc.). Helemaal gratis te downloaden!

Op nummer 3 staat absoluut iMission, een App van Remco Claassen waardoor je redelijk snel en makkelijk je eigen Mission Statement kunt maken. Ik gebruik hem veel voor trainingen en coaching en heb hem uiteraard zelf ook gebruikt om mijn eigen Mission Statement helder te krijgen. Zonder doel ben je stuurloos in je leven. Dus als druk, druk, druk, je mantra aan het worden is. Gun je zelf de gratis App van Remco en ga ermee aan de slag.
Ik, Annemie Schuitemaker, ben authentiek & energiek, door het geven & ontvangen van waardering en het inzetten (met en voor anderen) van mijn creativiteit,  plezier & lol en doelgerichtheid: waar een wil is, is een weg.  Als je wilt kun je alles! Ik geniet & blijf in balans met mijn familie en vrienden.

Tip
En de nieuwe App Getpacked heb ik ondertussen uitgeprobeerd en is een echte aanrader. Een geweldige app om een inpaklijst te maken als je op vakantie gemaakt, helemaal op maat en zeer compleet.

De top 100 Apps voor een betere werk- privé balans, deel je Apps ervaringen!
Er zijn nog veel meer interessante Apps en ik zal wekelijks een update maken van mijn ervaringen met Apps op het gebied van work/life balance. Heb je tips, mail ze even of twitter ze. Ik ben erg benieuwd. Ik zal ze ook op onze Facebook pagina zetten en op onze website. Ik hoop op veel interessante en leuke Apps, zodat we een top 100 van work/life balance Apps kunnen maken met zijn allen. Daarom wil ik je vragen dit blog naar zoveel mogelijk mensen te sturen.

Annemie Schuitemaker

4 thoughts on “Welke Apps kunnen je echt helpen voor een betere werk- privé balans?

Plaats een reactie