werkende moeders en schuldgevoel

Het Nieuwe Werken versus De Oude Vakantie

Vakantie hebben en plaats- en tijds onafhankelijk werken, gaat dat samen? Ben je 24/7 bereikbaar, check je je

Vakantie hebben en plaats- en tijds onafhankelijk werken, gaat dat samen? Ben je 24/7 bereikbaar, check je je mail, werk je vanuit de cloud? Ik ben net terug van 10 dagen Malta en ben trots op mezelf. Ik heb HNW niet toegepast. Waarom niet? Omdat ik daar in overleg met mijn gezin bewust voor gekozen heb. Al eerder blogde ik dat ik aanleg heb om verslaafd te raken aan snoep, aan hardlopen, aan diëten en vooral aan werkverslaving. Worklife separation is mijn noodzaak tot overleven.

Doel van vakantie
HNW geeft kansen, zorgt voor meer motivatie, minder verzuim ed, dat weten we inmiddels. Maar hoe ga je om met je bereikbaarheid tijdens je vakantie? Vakantie heb je niet zomaar, het heeft een doel.
In Wikipedia wordt vakantie als volgt omschreven: Vakantie is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan.  Op de site http://bvlg.blogspot.com/2009/08/waarom-op-vakantie-gaan.html staan 100 reden genoemd waarom mensen op vakantie gaan, zoals: om niets te doen, om uit te rusten etc. Met name reden nr 100 valt mij op; om bewust een tijdje offline te zijn!

Niets moet, alles mag
Ik wil hiermee niet zeggen dat niemand op vakantie mag werken.  Doe vooral datgene waar je energie van krijgt, maar realiseer je dat NIET werken ook soms nodig is, voor je gezin of mede-vakantiegangers. Het wettelijke recht op vakantie is er niet voor niets. De omschrijving van Wikipedia over vakantie is echt heel helder; een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt.

Tips
Voordat we vertrokken heb ik de afspraak gemaakt met mijn kinderen en man om tijdens de vakantie niet te werken. En dat is voor een junk met een blackberry en ipad niet makkelijk.
Mijn tips om van de vakantie te genieten en bewust NIET te werken:
1. smartphone thuis laten en een simpele gsm van mijn dochter  meenemen, waar ik in noodgevallen wel op te bereiken ben en een  sms kan ontvangen.
2. ipad alleen gebruiken als “speelgoed” en boek, maar geen mail  checken.
3. vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen in mijn collega’s, gekoppeld aan  afspraken wanneer iets “noodgeval” is en hoe ze mij kunnen bereiken.
4. duidelijk afspraken gemaakt met mijn gezin (en mijn werk). Wat is wel & wat is niet  acceptabel en elkaar daar ook op aanspreken. In mijn geval dus, maximaal 1 maal per dag de gsm checken (de mail werd gecheckt in  Nederland door het secretariaat), jaj de wereled draait ook door zonder mij!

Ben ik onmisbaar? Nee dus!
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, na 5 dagen ging ik 1 keer de mist in. Ik kon het niet nalaten en drukte stiekem op de knop mail. Snel de mailtjes gelezen en ik kwam eigenlijk tot de conclusie, word ik hier nu gelukkiger van? Nee. Ik heb het dan ook onmiddellijk opgebiecht aan mijn kinderen en man. En daarna…heb ik het overleefd zonder “cold turkey”. En nu ben ik heerlijk uitgerust, heb meer energie dan ooit en meer zin dan ooit om weer aan het werk te gaan. En ging er iets fundamenteels mis omdat ik niet elk uur van de dag online was? Nee, want ik heb hele goede collega’s die ik echt vertrouw in hun kennis & kunde. Ook zonder mij draait de wereld in Nederland door, Career & Kids bestaat nog, de klanten rennen niet weg…Of hoop ik misschien stiekem (een heel klein beetje) voor mijn eigen ego dat het anders is?

Samenvattend
HNW en vakantie kan goed samengaan. Belangrijk is volgens mij het volgende:
• loslaten van je werk
• vertrouwen hebben in je collega’s en
• overleg, goede afspraken en consensus vooraf met je medevakantiegangers
Ik ben erg benieuwd naar andere tips en ervaringen met betrekking tot
Het Nieuwe Werken & De Oude Vakantie!

Wie durft deze zomer ZONDER smartphone en ipad weg te gaan?

Annemie Schuitemaker, relaxter & energieker dan ooit

5 thoughts on “Het Nieuwe Werken versus De Oude Vakantie

Plaats een reactie