gouden bergen

Waar een wil is, is een weg!

…als je wilt kun je alles! Mijn levensmotto is: “waar een wil is, is een weg. Als je

…als je wilt kun je alles!

Mijn levensmotto is: “waar een wil is, is een weg. Als je wilt, dan kun je alles.” Iedereen die mij kent, zal dat beamen. Zo denk ik, zo leef ik, zo voel ik, zo werk ik. En wat levert dat op? Dat ik mijn doelen bereik. Maar zonder doel……kom je niet vooruit.

Mission statement

Het klinkt zo simpel en toch ben ik elke keer weer verbaasd, dat net dit onderwerp -je eigen doel, je eigen mission statement- zo’n enorme eye-opener is voor mensen. We regelen, we plannen, stellen doelen op ons werk, maar ons eigen levensdoel…dat vergeten we zo vaak. Vorige week hadden we diverse workshops en daarin bleek ook weer dat in het hele speelveld van work/life integration het eigen mission statement de basis van alles is. Hoe kun je nu balans hebben, als je niet weet wat je doel is? Zowel de herintredende moeders als de carrière ouders, bleken geen idee te hebben wat hun levensdoel was. Iedereen is druk druk druk, zonder tijd voor zichzelf. Realiseer je, geen tijd = geen priotiteit. Geen prioriteit voor jezelf.

Mijn Gouden berg

Mijn Gouden Berg

 

Ik daag je uit om deze week eens echt de tijd te nemen om je eigen mission statement op papier te zetten. Ik deel de mijne graag met je, om je te inspireren (of om te denken…zo wil ik het niet). De Gouden Berg staat voor mijn eigen Gouden Bergen, mijn doelen. De foto is genomen overigens in Egypte, waar de bergen op dit moment niet goud zijn. Vanuit dat mission statement hebben wij als gezin ook een aantal leefregels voor ons als gezin op gesteld. Mijn mission statement hangt op de keukendeur, naast ons gezinsleefregels. Dat is soms confronterend. Een van de regels is…niet bezig zijn met je werk tussen 18.00 en 20.00 uur (dus ook even geen blackberry). En dan hoor je soms een kinderstem…mam, zet die blackberry uit. En gelukkig kan ik soms tegen mijn puberzoon zeggen…zet die gsm uit onder het eten. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Uiteraard is de vorige keer al genoemde work/life separation een andere leefregel voor mij, die voort komt uit mijn mission statement: “ik geniet & blijf in balans met mijn familie en vrienden”.

Tijdsbesteding

Durf je het aan, deze week aan de gang met je mission statement? Of vind je dit klink klare onzin? Ik garandeer je dat het absoluut de meest zinvolle tijdsbesteding van het komende jaar zal zijn, voor de BV Werk, BV Prive en de BV Ik!

Mission Statement Annemie
Ik, Annemie Schuitemaker, ben authentiek & energiek, door het geven & ontvangen van waardering en het inzetten (met en voor anderen) van mijn creativiteit, plezier&lol en doelgerichtheid: waar een wil is, is een weg. Als je wilt kun je alles! Ik geniet & blijf in balans met mijn familie en vrienden.

De deur

De reacties op het vorige blog was overweldigend en zeer herkenbaar, ik ben benieuwd naar de reacties op dit blog.

Annemie Schuitemaker, uiteraard weer van achter de desktop en door de bekende “deur”.

PS In november hadden we een intervisiedag voor alle coaches onder de inspirerende leiding van Remco Claasssen,  zijn site www.missionstatement.nl, ook als apps voor i-phone beschikbaar voor de HNW aanhangers!

2 thoughts on “Waar een wil is, is een weg!

Plaats een reactie