ik zit ziek thuis

Weg met Work Life Balance, het gaat om fundamentele Work Life Choices!

Ik zit al jaren te worstelen met de uitdrukking Work Life Balance*. Dekt het de lading? Work Life

Ik zit al jaren te worstelen met de uitdrukking Work Life Balance*. Dekt het de lading? Work Life Integration, zoals te lezen is o.a. in een artikel van Forbes “Don’t Balance Work And Life, Integrate Them”, wordt ook veel gebruikt. Evenals Work Life Separation, zoals o.a. te lezen is in The Hipster Effect Book en een van mijn allereerste blogs . Nee, Work Life Balance dekt volgens mij de lading echt niet, los van het feit dat het te veel negatieve bijklank heeft gekregen. Het gaat om een breder aspect. Afgelopen donderdag was ik bij de lancering van het boek “Op Karakter naar de Top”  van Karin Raes en Lieke Thijssen. Daar kreeg ik een Eureka moment. Sandra S. Lutchman,  directeur van Talent naar De Top, sprak over Work Life Choices……en dat inspireerde me en raakte me. Ja, daar gaat het over…..weg met Work Life Balance, het gaat om Work Life Choices! Dat dekt de lading veel beter. Je hebt altijd een KEUZE hoe je je leven inricht, in elke periode of je nu 20, 30-, 40, 50 of 60 bent. En dat geeft toch een heleboel energie, niet MOETEN maar KIEZEN. Een van de spreeksters gaf een mooi voorbeeld: “ik sta inderdaad niet vaak bij het schoolplein, dan vinden andere moeders me raar of wellicht een slechte moeder en ik val buiten de boot. Dat accepteer ik, dat is mijn keuze”.
*Overigens staan we in het OECP rapport derde op de ranglijst voor landen met beste work life balance

Social Media over Work Life Choices
Ik ben er gelijk over gaan twitteren en heb mijn Eureka moment op Facebook gezet en kreeg volop reacties, zoals:
“Heel goed!! Ik worstel ook altijd met de term balans als het om werk en gezin gaat. Ook al vind je jouw balans… Dat is geen continue status en bovendien moet je steeds weer nieuwe keuzes maken in nieuwe situaties! ““Helemaal mee eens! En dus voordat we los gaan..even stil staan bij de vraag: welke kant willen we op?”
“Het zou eigenlijk moeten gaan over het werkwoord ” balanceren”, want dat geeft aan dat het een continu proces is…”
“Ja work-life choices is veel beter! Balans is voor velen niet haalbaar, we willen teveel:-) durf keuzes te maken!”
“Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die zogenaamde keuzes. Wat is het alternatief? Nee, houd het maar op Balance…”
“Balans zoeken is stilstand. Door jezelf te belasten word je sterker MITS je tijd voor herstel in bouwt. Mi keuzes dus.”

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Tijdens de Career & Live Academy
In januari heb ik het gelijk besproken met mijn collega’s, co-workers van Career & Live en ook zijn waren enthousiast. Dorinde Brands  gaf gelijk aan:  “Daar draait het om , de positieve keuzes durven maken, elk moment in je leven weer. Niet het gevoel hebben dat je moet, maar dat je altijd een keuze hebt, als vader, als moeder,  als 20er, als 30er, maar ook als 50er. Soms lastige keuzes, maar je maakt ze, elke dag weer”. De term is helaas weer Engels, dat klopt. Ik daag dan ook iedereen uit? Wat is een goede term, liefst in het Nederlands die de lading echt dekt, daar waar het echt om gaat. De keuzes die je dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks maakt om werk en privé goed te kunnen handelen. Vanuit je privé situatie, vanuit je werk situatie, vanuit jouw Talenten. Het is een dynamisch proces, elke keer weer. De Technostress die ons leven in is gevlogen, of het Multitasken, hoe je het ook maar noemt. We worstelen allemaal, smartphone aan of uit. Kan dat, mag dat? Waar ligt mijn grens?

De zoektocht naar zingeving voor mensen en organisaties
Naarmate we hoger in de piramide van Maslow zitten, wordt de keuze dan lastiger? Willen we meer, werken om te leven of leven we om te werken? We zoeken niet meer naar financiële voldoening in een baan, de zingeving, de duurzaamheid, bijdragen aan de maatschappij, dat zijn zaken die steeds belangrijker worden. Vrijwilligers werk, tijd besteden aan je gezin, mantelzorg, buddy zijn.Daniel Pink beschrijft eea meesterlijk in het boek Drive, het gaat om autonomie, meesterschap en zingeving.

DRIEHOEK
De Driehoek
Ik geloof in de driehoek van BV Werk, BV Thuis en BV IK, met daarom heen de culture en structurele aspecten, zoals de cultuur van het bedrijf waar je werk, de waardes van jou, je partner, de structuur waarin je werkt, waarin thuis eea is geregeld, met daarom heen jouw uniek talenten. Jouw talenten bepalen of je wel energie krijgt van je werk, maar ook hoe je zaken thuis en op je werk aanpakt. Dus behalve keuzes over werk gaat het ook over thuis keuzes. En de technostress keuzes> iphone aan of uit, vandaag wel of niet. Laat ik mijn email mijn werkdruk bepalen, of neem ik rust, ga ik  leven in het hier en nu? Dat geldt ook voor organisaties, steeds meer, hun sociale kapitaal en duurzaamheid wordt steeds belangrijker.

Keuzes maken
Ik geloof in keuzes, positieve keuzes, want als je niet durft of kunt kiezen, dan heb je toch ook geen recht van spreken. Dan lijkt het wel of je achter in de bus meereist als passagier. Dan ben je toch een slachtoffer van je eigen leven? Kom op, ga voorin de bus zitten, pak het jet stuur en bepaal ZELF waar je naar toe rijdt. Dan heb je recht van spreken. dat betekent ook het gesprek aan gaan met je collega’s, met je partner, met je vrienden, met je kinderen. En dat betekent ook dat ik echt vind dat werkgevers het gesprek moeten durven en kunnen aangaan op elk niveau binnen de organisatie over Work Life Choices. “Hoe zit het met onze cultuur,  wat verwachten wij van mensen, is dat reeel? Zijn we zo bezig met duurzaamheid en echt geïnteresseerd in ons belangrijkste asset, onze mensen, ons sociaal kapitaal? En zeg dan: ik KIES ervoor…….en dat hoeft niet voor eeuwig te zijn. Het gaat om jouw keuze, jouw leven. Waar een wil is, is een weg!  ………Mijn ervaring is dat door te communiceren, echt te communiceren keuzes gemaakt kunnen worden. Ik realiseer me dat ik op heel veel zere tenen trap, maar durf eens naar binnen te kijken, vind je dan niet dat ik  een klein beetje gelijk heb? Een ding is zeker, de wereld om ons heen verandert in een razend tempo. we zitten in een transitie fase, of zoals Bas van de Haterd als laatste zin in zijn boek “Revolutie van werk” schrijft: Eer is een (r)evolutie van werk aan de gang en organisaties zullen zich daarop aanpassen. En naar veranderingen kun je op hele verschillende manieren kijken, neem de tijd en kijk echt even naar dit inspirerende filmpje over Anders Kijken!

Ik daag dan ook iedereen uit? Wat is een goede term, liefst in het Nederlands die de lading echt dekt, daar waar het echt om gaat. Work Life Choices? Of iets anders? Ik ben benieuwd. Klik op deze link voor een kleine vragenlijst van slechts 1 minuut

Annemie Schuitemaker

PS vandaag promoveert Justine Ruitenberg om een bijzonder deel van work life balance, namelijk  “Keuzevrijheid en arbeidsmarktgedrag Nederlandse moeders

 

5 thoughts on “Weg met Work Life Balance, het gaat om fundamentele Work Life Choices!

Plaats een reactie