outplacement, glas halfvol of halfleeg

Positief terugkijken, dat geeft energie en maakt je blij!

Zo vlak voor het einde van het jaar is het weer een mooi moment om terug te kijken.

Zo vlak voor het einde van het jaar is het weer een mooi moment om terug te kijken. En dat doe ik dan ook. Het meest bijzondere is een  zeer inspirerend congres dat ik heb bezocht dit jaar, namelijk het eerste congres over Positieve Psychologie. Waarom? Omdat het echt je kijk op de wereld (en naar jezelf) verandert. Het boek Handboek Positieve Psychologie werd gepresenteerd en als ik iedereen een boek kon schenken, dan zou het dat boek zijn. Echt waar. Al eerder blogde ik hierover, maar dit congres en het boek……echt subliem. De interventie die Manon Peters (een van de keynote sprekers) uitlegde, wil ik graag delen met jullie. De Best Possible Self Interventie, hierbij visualiseer je jezelf in een toekomst waarin alles optimaal is geworden. Dit blijkt echt te zorgen voor significant verschil in Optimisme. Vanaf dat moment, sluit ik elke dag af met een positieve blik, ik kijk terug en denk…..wat was positief aan vandaag. En nu….kijk op op die manier terug naar dit jaar, 2013. Dat wil ik  graag delen:

IMG_81191. ik ben 18 kilo afgevallen in 5 maanden tijd, eindelijk voel ik me gezond, ik eet gezond, ik sport minimaal 4 dagen per week . Mijn motto; waar een wil is, is een weg…….bracht me op dit punt. Ik pas weer in mijn trouwjurk hahaha!

2. ik ben bezig met mijn master thesis aan de AOG te Groningen, en hoop in juni 2014 mijn masters HRD te behalen. Ik geniet van de stap en ik geniet van het Wetenschappelijk onderzoek naar “de rol van lijnmanagers met betrekking tot work life balance en werkdruk!”

3. ik heb vanuit Career & Live internationale workshops gegeven in o.a. Stockholm en Hamburg over WorkLife Balance and  Work Life Choices voor managers.

4. ik durfde het aan om helemaal alleen met onze drie kinderen naar Zuidwest Frankrijk te rijden in de zomervakantie, omdat mijn echtgenoot door omstandigheden plotseling niet mee kon gaan de eerste 10 dagen. I did it! En daar ben ik reuze trots op, 1250 kilometer!

5. Career & Kids (waarvan Career & Live deel uit maakt bestond 10 jaar). Onder het motto, stilstaan is achteruitgang, is het bedrijf veranderd. Samen met mijn collega’s ben ik veranderd van franchise- en freelance organisatie naar een partner organisatie. Een hele andere manier van samenwerken, gebaseerd op 100 % Vertrouwen en Expertise van en met elkaar.

6. samen met mijn gezin, familie en vrienden ben ik gelukkig!

7. ik heb samengewerkt met prachtige mensen & prachtige organisaties dit jaar, zowel zakelijk als privé! Door positief te kijken en te blijven kijken, voel ik me beter.

Ik daag iedereen uit om het zelfde te doen en te genieten van elke dag! En elke dag positief af te sluiten! Het levert je heel veel op, echt waar.
Doorbreek jouw vicieuze cirkel, dit filmpje is echt inspirerend.

Annemie Schuitemaker , het glas melk is echt halfvol!

One thought on “Positief terugkijken, dat geeft energie en maakt je blij!

Plaats een reactie