Ik zoek loopbaanadvies

Mijn mission statement, werk privé balans en 50 worden

Elke week vertel ik wel ergens dat ik een uitgeschreven mission statement heb, waar ik ook echt aan

Elke week vertel ik wel ergens dat ik een uitgeschreven mission statement heb, waar ik ook echt aan en mee werk. Met daaraan gekoppeld doelen, zakelijk en privé. Daar ben ik trots op en ik ga ervoor! Ik begin vaak het verhaal tijdens lezingen en workshops, dat je keuzes moet maken in je leven. Als je 80 bent dan kun je de klok niet meer terug draaien. So far, so good.

Over 30 jaar….
Maar nu word ik deze week 50 jaar. Ik zie Sarah. Nu is die deur van het verzorgingstehuis (als die dan nog bestaan ?!) niet meer zo ver weg. En hoe zit het NU met mijn mission statement en mijn doelstellingen? Op mijn website staat : mijn motto is: “Waar een wil is, is een weg: als je wilt, kun je alles!”. Mijn droom en passie is: “Dat in 2025 werk en gezin combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, inclusief goede voorzieningen voor iedereen. En Het Nieuwe Werken anno 2025 de meest gangbare & normale vorm van werken is voor iedereen!

Zijn mijn doelen al in zicht?
Mijn persoonlijke motto, dat is er en dat blijft er. Het is mijn kracht en soms ook mijn zwakte (ik draaf dan door en kan niet stoppen). Mijn droom en passie (Dat in 2025 werk en gezin combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is) die is er nog lang niet, maar we zijn wel op de goede weg. Toen ik 8 jaar geleden begon met Career & Kids was het onderwerp werk en gezin combineren, work life balance of hoe je het ook wilt noemen, bijna niet bespreekbaar. Er werd een beetje lacherig overgedaan, werkgevers namen me niet serieus. En nu 2011; het onderwerp is Hot, het is een hype. Dagelijks verschijnen er onderzoeken, blogs, (nieuwe) bladen en zelfs een vooraanstaande krant als het Financieel Dagblad schreef er uitgebreid over. En daar word ik nu blij van. Het onderwerp is uit de taboe sfeer.  Bijna twee derde van de werkgevers vindt dat het privéleven van de werknemer te bepalend is voor de arbeidsprestatie om zich er helemaal buiten te houden. Een derde van de werknemers geeft aan zich gespannen te voelen door zijn of haar privéleven.  De workshops “werk privé balans”, “work life inspiration of separation” (maakt mij niet uit hoe je het noemt) worden wekelijks gegeven door Career & Kids  en sinds kort ook Career & Live. In ziekenhuizen (deze week bijvoorbeeld in het Antonius Ziekenhuis in het kader van een grote Vitaliteitsweek!), non profit & profit en steeds meer aan Management Teams. Deze week heb ik een gesprek bij een grote beurs genoteerde organisatie die graag de workshop Work Life Balance wil voor de managers, om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ja, we zijn op de goede weg, alhoewel we er nog lang niet zijn. Trends als Het Nieuwe Werken doen goede duit in het zakje, evenals Keurmerken zoals Het Nieuwe Werken Werkt van Roos Wouters en beste werkgevers door voor werkende ouders door LOF , bladen als LOF, Vrouw & Passie etc.

Mijn persoonlijk Mission Statement
En mijn persoonlijk Mission Statement*, waar ik al eerder over blogde, dat gaat ook goed. Alhoewel ik soms net als de schoenmaker die last heeft van kapotte schoenen, ook last heb van onbalans. Dat geef ik ruiterlijk toe. 3 (pre-)pubers, 3 beagles (waarvan 1 een pup), 2 katten, 2 konijnen, 3 cavia’s, 1 pony, een schat van een man en de organisaties waar ik voor sta Career & Kids, Career & Live, KindInZicht, HNWrecruitment en de St Werkende Ouders, die helpen soms niet mee de balans in evenwicht te houden. Maar….zo wil ik nog wel 50 jaar verder hoor…het schip ligt op koers.

Doel bereikt!
En over 15 jaar, dan ga ik met pensioen (denk ik). Ik hoop dat ik dan kan schrijven…mission completed…work life balans is totaal geen issue meer. Het is iets vanzelfsprekends. Eerst ga ik mijn verjaardag klein vieren en mijn cadeautjes (in de vorm van giften voor de stichting Weeshuis Srilanka) uitpakken en gewoon lekker genieten! Ik heb op mijn verjaardag een “work life separation dag”. Ik werk niet, geen smartphone, geen ipad…alleen maar life en geen work! One life, just live it!

Sarah Schuitemaker

P.S.
*Mission Statement:  Ik, Annemie Schuitemaker, ben authentiek & energiek, door het geven & ontvangen van waardering en het inzetten (met en voor anderen) van mijn creativiteit, plezier&lol en doelgerichtheid: waar een wil is, is een weg. Als je wilt kun je alles! Ik geniet & blijf in balans met mijn familie en vrienden

3 thoughts on “Mijn mission statement, werk privé balans en 50 worden

Plaats een reactie