team career & Kids

Work life integration, het nieuwe werken en samengesteld gezin

Ik heb altijd  een veeleisende baan gehad in de financiele dienstverlening, waarbij ik bijna altijd en op elk

Ik heb altijd  een veeleisende baan gehad in de financiele dienstverlening, waarbij ik bijna altijd en op elk moment beschikbaar was voor mijn werkgever. Na 10 jaar bij een accountantskantoor te hebben gewerkt, maakte ik de stap naar het bedrijfsleven. Met die stap heb ik een bijzonder uitdagende job aangepakt in een grote internationale organisatie; General Electric (GE). GE is beursgenoteerd aan de NYSE (New York Stock Exchange) hetgeen veel en veeleisende (rapportage-) verplichtingen met zich mee brengt, zowel intern als extern.

Een internationale baan & en co-ouderschap

Bovendien heb ik sinds 2008 co-ouderschap en probeer ik maandag, dinsdag en woensdag mijn zoontje (5 jaar) naar school te brengen. Daarnaast wil ik zelf het avondeten en bad & bed ritueel voor mijn rekening nemen. Dat lukte in het algemeen goed, ook met behulp van mijn ouders, die mijn zoontje uit school halen, zodat ik op maandag en dinsdag een ‘gewone’ werkdag (al dan niet op kantoor) kan volmaken, waarna ik voor het avondeten zorgde.
Sinds eind vorig jaar heb is er een nieuwe ‘complexiteit’ toegevoegd; een samengesteld gezin. Mijn vrouw heeft een zoontje van 8 jaar en we vormen nu sinds een aantal maanden een samengesteld gezin. Dit brengt extra gezelligheid, maar ook extra dynamiek met zich mee hetgeen vereist dat er heldere afspraken worden gemaakt rondom individuele ritmes, de andere ouders, huishoudelijke taken, maar ook werk. Daarnaast vinden mijn vrouw en ik het erg belangrijk om naast eerder genoemde zaken ook tijd met elkaar te besteden.

Hoe zit de week eruit?

Eens in de 2 weken zijn de kinderen bij hun andere ouders en hebben we tijd voor elkaar of voor eigen activiteiten. Toch proberen we dan veel samen te doen, omdat het ‘vrije weekend’ voor ons samen een soort ‘bijtank’ gelegenheid is.
De weken worden veelal noodgedwongen volgens een vast schema ingevuld. Dat geeft bovendien rust en stabiliteit en ieder gezinslid kent elkaars ritme. Elke dag heeft zo zijn eigen invulling, of het nu gaat om school, sport, muziek, andere ouder, thuis werken of studie.

Het Nieuwe Werken

Als onderdeel van mijn ritme werk ik maandag en dinsdag thuis om de co-ouderschap en mijn verantwoordelijkheid voor het avondeten invulling te kunnen geven. Het aantal werkuren op die dagen is daardoor beperkt. Ik kan mijn afspraken en activiteiten goed zelf indelen, wat ik als erg prettig ervaar.  Mijn vrouw heeft overwegend kantoor aan huis en we hebben slechts 1 werkruimte. Als één van ons in de werkkamer zit, werkt de andere veelal beneden aan de eettafel, omdat we beiden veel telefoongesprekken voeren. Dit is niet optimaal (en zeker niet ergonomisch), maar gezien het feit dat we ons momenteel oriёnteren op een ander huis, weten we beide dat deze situatie slechts van tijdelijke aard, en dus acceptabel is.

Managen op afstand

Vanaf woensdag rijd ik naar Breda waar mijn team kantoor houdt. Ondanks dat onze organisatie internationaal is er dus vaak op afstand wordt gemanaged, merk ik dat ik het prettig vind om direct met mijn medewerkers contact te hebben. Daarnaast merk ik dat zowel ik als mijn team dan effectiever zijn; de communicatielijnen zijn simpelweg korter. Ik maak daarom in het 2e deel van de week lange dagen om een deel van de maandag en dinsdag te compenseren. Meestal blijf ik één nacht in de week in een hotel in Breda. De afstand tussen thuis en kantoor is 130km en ik vind het erg vermoeiend en inefficient om ‘s avonds laat thuis komen en vervolgens heel vroeg weer weg zijn.

De effecten van HNW

De flexibiliteit van het nieuwe werken in combinatie met het ritme van een samengesteld gezin heeft twee effecten; enerzijds stelt het me in staat om de dag zo effectief mogelijk in te vullen met werk en gezin en geen tijd te verliezen met woon-werk verkeer. Anderzijds geeft de combinatie van thuis werken en samengesteld gezin de afwisseling waardoor ik in beide een energieke inbreng kan blijven hebben.

Mark van de Ven

Plaats een reactie