Blog van Career & Kids
maandag 20 januari 2020

Grip op werk, het betere leven!

De WRR kwam onlangs met een mooi rapport over het betere werk en het betere leven. Zij geven daarin aan dat het in Nederland meer dan in andere landen mogelijk is werk en privé te combineren. Echter de keerzijde is vervolgt de WRR, dat zorgtaken in ons land veelal onbetaald zijn. Nederland kent weinig betaald verlof. Ik juich het als mens en als directeur van Career & Kids toe dat er eindelijk meer vaderschapsverlof komt. Sinds 2019 hebben partners na de bevalling 5 dagen geboorteverlof. Vanaf 1 juli 2020 hebben partners ook nog recht op 5 weken aanvullend geboorteverlof. In totaal dus 6 weken! Geen overbodige luxe maar echte noodzaak. En duidelijk uitleg is o.a te vinden op de site van BV Familie. Zij hebben hiervoor veel lobby werk verricht!

Maak werk privé zaken bespreekbaar

Los van deze prachtige aanvulling per 1 juli 2020, blijft het essentieel om werk en privé zaken bespreekbaar te maken op de werkvloer, de dialoog aan te gaan. Tussen werkgevers en werknemers, werknemers onderling, managers en medewerkers. Zodat iedereen, met en zonder kinderen, kan genieten van het betere leven, zoals het rapport van WWR schrijft. Echter, helaas zijn we daar nog lang niet. Mondjes maat komen werkgevers in beweging, bieden werkgevers maternity en paternity coaching aan (coaching voor aanstaande moeders én aanstaande vaders). Gelukkig komt het onderwerp (werk privé balans) steeds meer op de agenda te staan. Het is echt onderdeel geworden van duurzaam inzetbaarheid en vitaliteit.

Daarom bieden we een korting aan, aan alle organisaties met lef om echt in gesprek te gaan met elkaar. Met behulp van de koerskaart van werk privé onbalans naar werk privé plezier. Een prachtige tool, die wij ontwikkelden in co-creatie met diverse werkgevers zoals Schiphol Group, CZ, Lidl en ABN Amro, maar ook belangenorganisaties zoals BV Familie en Kinderopvang Mundo. Tevens werkten mee de Universiteit Utrecht en uiteraard de Koers, de bedenkers en uitgevers van tal van KoersKaarten o.a. de KoersKaart Werkstress. Wij vinden dat ieder mens de mogelijkheid moet hebben om te genieten van zijn werk en zijn leven, ook in de spitsuurfase. Onze missie is namelijk dat werk en gezin combineren in 2025 vanzelfsprekend is en daarom faciliteren we dat ook graag. We bieden de workshop aan voor € 495,00. Deze aanbieding is geldig tot 1 februari 2020 (aanmelding voor 1 februari 2020, de workshop mag natuurlijk ook later plaatsvinden).

Doorbreek het taboe

Dus geld hoeft geen belemmering te zijn. Doorbreek het taboe en laat zien dat je lef hebt als organisatie, voor werkende vaders, moeders, mantelzorgers en als eerste stap naar een beter werk en beter leven. Ga de dialoog aan over een beter werk en een beter leven!

Mail naar schuitemaker@careerandkids.nl en laat weten wanneer je deze dialoog workshop wilt laten plaatsvinden!


Annemie Schuitemaker directeur en oprichter Career &Kids