Er is meer dan alleen werkdruk en werk stress

Werkdruk en werkstress dat zijn onderwerpen die veel aandacht krijgen binnen organisaties. Echter mensen zijn geen robots, wat er privé gebeurt heeft invloed op je werk en wat op je werk gebeurt heeft invloed op je privé leven, in negatieve en in positieve zin. Bijvoorbeeld email checken ’s avonds op de bank omdat je het gevoelen constant bereikbaar te moeten zijn of de hectiek van een jong gezin dat zijn weerslag kan hebben op je werk. Kortom er is meer dan enkel werkdruk of werkstress. waarom besteden we daar dan niet meer aandacht aan?

Kortom ter voorkoming van verzuim, verlagen van stress en vergroten van werkplezier is het belang en de actieve inzet van het thema werk prive balans binnen organisaties essentieel. Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer, dus tussen werkgevers en werknemers onderling. Daarom hebben we een tool ontwikkeld, de KoersKaart Werk privé plezier, in cocreatie met diverse werkgevers zoals Schiphol Group, CZ, Lidl en ABN Amro, maar ook belangenorganisaties zoals BV Familie en Kinderopvang Mundo. Tevens werkten mee de Universiteit Utrecht  en uiteraard de Koers, de bedenkers en uitgevers van tal van KoersKaarten o.a. de KoersKaart Werkstress.

Werk privé balans bestaat niet, het gaat om werk privé plezier.

Samen met collega’s, je team en of leidinggevenden het echte gesprek aan gaan, daar draait het om. De deelnemers zijn twee uur lang geëngageerd in gesprek over het centrale thema van werk privé balans naar werk privé plezier en bepalen hun eigen vervolgstappen. Top down meets bottom up. De deelnemers activeren zichzelf en elkaar, dit leidt tot draagvlak en betrokkenheid. Het maakt niet uit hoe groot of klein de groep is. Grote groepen gaan uiteen in kleinere groepen van 4 tot 8 personen per Koerskaart en voeren de dialoog. Ook is het mogelijk op te schalen tot wel honderd deelnemers tegelijkertijd. 

Aan de slag hiermee, hoe werkt dat?

Je kunt de KoersKaart bestellen, en je kunt de interactieve workshop laten verzorgen door de experts van Career & Kids, eventueel aangevuld met een concreet actieplan en aanbiedingen voor de directie, zodat het thema werk privé balans echt verankerd wordt binnen de organisatie

Meer informatie over de mogelijkheden?

Stuur een mail:  of bel direct naar 034564333 en vraag naar Jenny Badredding of Annemie Schuitemaker.