work life integration

Work Life Integration of Work Life Separation?

  Werk en gezin combineren, Work Life Balance, of “zo-2011” Work Life Integration. Maar moeten we het niet

 

Werk en gezin combineren, Work Life Balance, of “zo-2011” Work Life Integration. Maar moeten we het niet Work Life Separation gaan noemen? Het Nieuwe Werken (HNW) is namelijk ook “zo-2011”, je ziet overal HNW of ook wel Het Slimme Werken. Minder files, minder CO2, meer en hogere arbeidsparticipatie, daling kantoorkosten, etc.

Aanhanger van Het Nieuwe Werken

Ik ben meer dan elk ander een aanhanger van HNW. Eigenlijk voel ik me ook echt HNW. Sinds de oprichting van Career & Kids werk ik al vanuit HNW, zonder dat ik me toen overigens realiseerde dat dat nu HNW zou zijn. Flexibele samenwerkingsvormen met 90 ZZP’ers en franchisenemers (met een Keurmerk!) met een klein “hoofdkantoor” en een paar regiokantoren. Virtueel samenwerken, veel online, conference calling. Voor mij en mijn collega’s uit heel Nederland een prettige manier van samenwerken; waar en vooral ook wanneer je wilt en ook NEE kunnen zeggen tegen opdrachten, omdat je een paar maanden even niets wilt. Bijvoorbeeld, als je een paar weken naar Italië wilt gaan, tijd wilt hebben voor je puber die naar de middelbare school gaat of elke andere redenen die je kunt bedenken. Deze vorm van samenwerking bevalt uitstekend, ook de secretaresses werken volgens het HNW, vanuit huis ed.

Work Life Separation

Maar behalve heel veel voordelen, merk ik soms dat ik persoonlijk Work Life Separation nodig heb om te overleven, als franchisegever, coach, directeur en nog wat andere zaken. Namelijk een DEUR die Annemie, als mama van 3 kids, scheidt van Annemie als directeur van Career & Kids. Letterlijk een deur. Vanuit een oude dokterswoning, splits ik me meerdere malen per dag in directeur en moeder. En dat voelt heerlijk. Ik werk niet aan de keukentafel, op de bank of in het woonhuis. Daar ben ik mama van puber Bob, Puck en Noor. En zodra ik letterlijk door de deur ga, waar ook echt op staat KANTOOR, ben ik Career & Kids, de directeur. En die Work Life Separation vind ik heerlijk en mijn gezin ook. Dat geeft duidelijkheid, voor hen en voor mij.

Hopeloos ouderwets?

Dus ben ik in plaats van hypermodern, hopeloos ouderwets? Ondanks mijn Blackberry Torch, mijn getwitter, ons geYammer. Nee ik ben gewoon ik! Ik doe wat ik nodig heb. Soms scheiding van werk en privé, daar voel ik me lekker bij, en ik twitter heus wel overdag in huis. Het gaat erom dat je volgens mij moet kijken waar jij je lekker bij voelt. De enige die dat kan bepalen dat ben jezelf. Door goed na te denken, te voelen, letterlijk waar jij energie van krijgt (de kwispelmomenten) en wat jouw energievreters zijn.

Blijven kwispelen

En om te zorgen, dat HNW ook echt een succes wordt, in plaats van een hype, moeten we er ook zo mee omgaan. Kijken waarom organisaties HNW willen introduceren. Wat wil je ermee bereiken, elke stakeholders (medewerkers, directie, OR, aandeelhouders etc)  in een organisatie heeft ieder zijn eigen redenen. Spreek die uit, kijk er samen naar en bepaal dan je succesfactor, waarbij naast ICT en de fysieke werkplekken vooral de mensen het succes bepalen. Het blijvende succes. En de een vindt het wellicht heerlijk 24/7 te werken en bereikbaar te zijn, de ander wil soms rust. Dat maakt de ene mens niet beter of slechter, het gaat om de output die je levert, de toegevoegde waarde. En die lever je alleen als je je passie volgt en kijkt waar jouw energie vandaan komt. Als je 80 bent, dan kun je je leven niet meer veranderen, dan is het te laat. Nu is het moment, nu is de kans. En als dat voor jou Work Life Separation is, dan doe je dat! Dat doe ik ook en dat voelt heerlijk.Geschreven vanachter mijn desktop op kantoor uiteraard.

24 thoughts on “Work Life Integration of Work Life Separation?

Plaats een reactie