Blog van Career & Kids
zondag 4 juni 2017

Maak een financieel bewuste keuze met de WerkZorgBerekenaar

Als je kinderen krijgt, moet je een hoop keuzes maken. Ook financieel. Hoe combineer jij het ouderschap met je werk en hoe pakt dit uit voor jouw portemonnee? Je kan waarschijnlijk meer geld en tijd overhouden dan je denkt.

Rekentool ontwikkeld door WOMEN Inc. en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud)

grote voorjaarsschoonmaakOm (toekomstige) ouders te helpen bij het maken van een financieel bewuste keuze hebben de WerkZorgBerekenaar ontwikkeld. Hiermee kunnen  (toekomstige) ouders uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van hun ideale werk-zorgverdeling!

1 op de 3 stellen laat zich nu nog door financiële redenen weerhouden van hun ideale verdeling. Terwijl het financieel soms anders uitpakt dan men denkt. Momenteel maken ouders vaak keuzes op basis van onvolledige financiële informatie. Bijvoorbeeld vanuit de aanname dat kinderopvang te duur is of dat de meest verdienende partner beter niet minder kan gaan werken. En dat terwijl een andere verdeling misschien meer tijd en/of geld kan opleveren!

Helder inzicht

De WerkZorgBerekenaar geeft je inzicht in de financiële gevolgen van (een verandering in) de werk-zorgverdeling. Daarnaast kun je antwoord krijgen op de volgende vragen:

  • Is jouw ideale werk- zorgverdeling ook financieel mogelijk?
  • Wat kost de kinderopvang en welke toeslagen zijn er?
  • Kan het voordeliger zijn als de meestverdienende persoon minder gaat werken?
  • Wat zijn de financiële gevolgen van het krijgen van een kind?
  • Wat zijn de financiële gevolgen van meer of minder werken als je een kind krijgt?

Meer informatie over combineren arbeid en zorg?

Voor meer info en uitleg ga naar de website van de WerkZorgBerekenaar

Wil je daarnaast weten hoe het met jou werk privé balans gesteld staat, doe dan de gratis werk privé balans test

Wil je met je partner op een prettigen en open manier in gesprek over de combinatie arbeid en zorg, bestel dan hier het spel Zwnager en werk, samen aan de keukentafel op ene open manier in gesprek of meld je aan voor de gratis training OuderTeam, hèt Nederlandse programma waarmee ouders hun relatie versterken of voorbereiden op het ouderschap. Het maakt niet uit of het jullie eerste of volgende kleintje is. Dit programma is ontwikkeld door de Hogeschool Leiden, lectoraat Ouderschap