Blog van Career & Kids
zaterdag 17 september 2016

Minder uren en meer stress?

Parttime werken levert moeders meer stress op. Parttime werken om een beter evenwicht te vinden tussen werk en gezin? In de Standaard staat het volgende hierover:

Voor vrouwen is het vaak geen oplossing, blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel. Want als vrouwen deeltijds werken, ervaren ze meer tijdsdruk dan wanneer ze een fulltime job hebben. ‘Omdat het hele huishouden dan op haar schouders valt’, zegt onderzoeker Theun Pieter van Tienoven. ‘Het is de man die profiteert.’

We zijn nog niet van de klassieke patronen af

werk en gezin combinerenVrouwen die deeltijds gaan werken in een poging hun werk- en privéleven beter georganiseerd te krijgen, ervaren nog meer tijdsdruk dan voltijds werkende vrouwen. Tegelijkertijd daalt de tijdsdruk bij mannen die een vrouw hebben die deeltijds gaat werken. Dat blijkt uit een onderzoek bij 5.559 Belgen, dat de VUB uitvoerde in opdracht van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Klik hier voor concrete tips

tips werk privé balans