Blog van Career & Kids
vrijdag 10 juni 2016

De emancipatie van de vrouw heeft enkel het aanzien van de wereld veranderd, maar niet de wereld zelf. Carrière vrouwen versus carrière mannen. Hierover gaat een opiniestuk in het AD van vrijdag 10 juni. Het stuk gaat over het boek van Adriaan Stoof; Vrouwenemancipatie: doorbraak of inbraak?  Hoe kan het toch dat vrouwen een achterstand hebben als vrouwen geen minderheid zijn? En is het toppunt van emancipatie werkelijk als vrouwen alles mogen wat mannen mogen? Zou het niet beter zijn als vrouwen weer als vrouw emanciperen, vrouwenemancipatiemet de biologische stroom mee? Méér gelijkheid kan ook niet als man en vrouw geen kloon van elkaar zijn. Evolutie is geen revolutie. Dit boek plaatst de emancipatie in een heel ander daglicht. En toont aan dat vrouwen beter niet hun mannetje kunnen staan wanneer ze als vrouw geboren zijn. Want met een andere instelling en opstelling is er geen achterstelling meer. Man en vrouw gaan dan weer beter met elkaar om, omdat minder gelijkheid leidt tot meer gelijkwaardigheid en harmonie.