Blog van Career & Kids
vrijdag 5 februari 2016

Laten we liever, aardiger en milder zijn voor onszelf!
Goed, beter best leidt tot slecht, slechter …….

luierenDe lat minder hoog leggen, dat schijnt toch heel lastig te zijn. Bizar om te merken hoe hoog wij de lat leggen. We moeten perfect zijn lijkt het wel, de ideale moeder (met gezonde maaltijden op tafel, perfecte kinderfeestjes, de ideale echtgenote-vriend(in), dochter en ga zo maar door. En natuurlijk, strak in het vel (dus veel sporten, worteltjes en gezonde voeding) en een perfecte werknemer, ondernemer of ZZPer. Dat lukt niet, want we zijn veel te streng voor ons zelf. Het gevolg….enorm veel stress klachten, burnouts en dat heeft weer het tegenovergestelde effect. Ik zeg STOP!  Kies nu eens voor jezelf, zorg dat je wat milder wordt voor jezelf, oftewel, meer compassie voor ons zelf.

Schermafbeelding 2016-02-05 om 13.09.18Compassie, bah, dat klinkt is echt te zweverig

Zelf-compassie is eigenlijk niet anders, alleen is het nu op jezelf gericht. Dus je leert milder te zijn voor jezelf en bovendien leer je hoe je jezelf beter op kunt vangen. Want als je wilt veranderen, helpt het niet om steeds als het mis gaat boos te worden op jezelf. Het heeft te maken met vriendelijkheid voor jezelf, menselijkheid en mindfull zijn. Wil je weten hoe het met jou zelfcompassie staat, doe dan de gratis Zelfcompassie test van Kirsten Neff, in Nederland werkt ze samen met Roos Vonk. Emma Seppälä heeft een prachtige infographic gemaakt waarin helder staat beschreven wat Compassie je oplevert, klik hier om de hele infographic te kunnen downloaden.

De vinger op de zere plek

Deze week heb ik vier nieuwe cliënten gesproken, allemaal vrouwen met het zelfde dilemma, te druk, te veel tijd aan anderen besteden, te weinig tijd voor zichzelf en bovenal veel te streng, het moet, ik kan beter, wat zal de rest van de wereld wel niet denken en ga zo maar door. met als gevolg…….heftige stress klachten, letterlijk de ballen niet meer in de lucht kunnen houden. Door vooral aandacht te hebben voor mildheid voor jezelf, klaarde de lucht alweer. Wij werken samen met therapieland. Zij zijn specialist op het gebied van e-coaching. Door de perfecte combinatie van hun programma over o.a. compassie, gekoppeld aan onze ervaring  op het gebied van
coaching m.b.t. het in de lucht houden van alle ballen- werk (& privé)druk- werk (& privé)stress en werk privé management, komen we tot perfecte Blended coaching  onder het motto 1 + 1 = 3.

Ik gun meer werkende moeders mildheid

Ik klink nu heel stoer, maar zoals de klieren van de tandarts vaak slechte tanden hebben, de schoenmakers kapotte zoelen, moe tik ook zelf meer compassie hebben. Mijn lat lag en ligt vaak te hoog, ik ren door, vind dat alles beter moet. Naast mijn bedrijven Career & Kids, Career & Live, mijn deelneming aan het technologiecluster werkdruk bij TNO, het nieuwe initiatief StopMultitasken ben ik ook nog druk bezig met de opzet voor een promotie onderzoek naar de impact van Mobiele Communicatie technologie op werkstress…ben ik ook nog moeder van 3 prachtige pubers. Mijn jongste word vandaag 14 jaar. Ik stop NU met werken, ga haar verjaardag vieren en laat even alles los. Ik merk dat het mij ook te veel wordt. Ik laat even los, hoef even niet meer. Ik start nu met mijn Digital Detox Friday Afternoon.

Ik gun iedereen compassie en daarom verloten we drie Compassie belde coachingstrajecten. Het enige dat je hoeft te doen is een email sturen naar schutmeester@careerandkids.nl en aan te geven waarom jij of een vriendin dit verdient. Op Valentijnsdag loten we en krijgen drie vrouwen (ja bewust vrouwen, positieve discriminatie is ook soms fijn) een mooi cadeau van ons; Compassie blende coaching.

Ik stop, ik ben nu mild en …laat los. Ik ga de verjaardag van mijn dochter vieren.

Annemie Schuitemaker, op sommige momenten een meester in het te hoog leggen van haar eigen lat