Blog van Career & Kids
maandag 16 november 2020

 Week van de werkstress; blijf in balans

De thuissituatie is belangrijk voor stress, blijkt het een recent persbericht van branche organisatie Oval in het kader van de week van de werkstress 16 tot en met 20 november 2020. Hierin staat o.a.

Disbalans
Tien procent van de werknemers ervaart een disbalans tussen werk en privé. Tijdens de coronacrisis is deze disbalans niet veranderd. Achter deze cijfers schuilen individuele verhalen en verschillen. “Dat zagen we zeker in de eerste periode van de crisis toen de scholen gesloten waren. Thuiswerkende ouders met jonge kinderen om zich heen waren sterker ontregeld en hadden moeite om balans te vinden” licht Dorothé van den Aker toe. Persoonlijke omstandigheden spelen een belangrijke rol. “Een geschikte rustig werkplek thuis is ineens bepalend geworden voor veel thuiswerkers. Twaalf procent van de thuiswerkers heeft moeite om zich te concentreren tijdens het werk; twee keer zo vaak als mensen die op locatie werken. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die alleen wonen meer moeite hebben met het permanente thuiswerken. Zij missen het contact met hun collega’s en hebben meer moeite om de werkdag goed en tijdig af te sluiten”. 

Concrete oplossingen

Donderdag 19 november 

Workshop

Werk privé balans of werk privé plezier 08 – 10.00 uur
Samen met collega’s, je team en of leidinggevenden het echte gesprek aan gaan, daar draait het om. In de Corona tijd lopen de grenzen van werk en privé vaak helemaal door elkaar. Hoe zorg je dat je werk en privé grenzen bewaakt? Met behulp van de virtuele koerskaart “werk privé plezier” ga je echt in gesprek en kijken naar een privé hack!

  • Wanneer kun je en durf je te ontspannen, soms bewust zonder beeldscherm(?), heb je ook last van een “zoom-hoofd?
  • Hoe zorg je dat werk, maar ook privé leuk blijft? We hebben als het ware een nieuw team om ons heen de hele dag, dat kan bestaan uit je hele gezin met jonge kinderen, pubers of misschien is het een team dat enkel uit jezelf bestaat. Hoe kun je nu zorgen dat je werk- en je thuisteam succesvol is en vooral geïnspireerd samenwerkt de hele dag?

Deze workshop wordt verzorgd door Annemie Schuitemaker Webers
Aanmelden via: schuitemaker@careerandlive.nl

De kosten bedragen euro 50,00 p.p., je krijgt dan ook de echte originele koerskaart werk prive pleiter toegestuurd

Eindig de week speels!
De gamechanger, zo houd je thuiswerken leuk 16 – 17.00 uur
Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen. Hoe voorkom je dat je een beeldbel hoofd krijgt en je jezelf ’s middags letterlijk energieloos naar je beeldscherm moet slepen? Tijdens deze korte interactieve workshop ga jezelf aan de slag. Je gaat je grootste energievreter (unflow) een “spel” maken op een ludieke of competitieve manier, afhankelijk van jouw persoonlijkheid en je state-of-mind. Met als doel thuiswerken leuk te houden! Deze workshop wordt verzorgd door Annemie Schuitemaker Webers
Aanmelden via: schuitemaker@careerandlive.nl
Deze workshop wordt gratis aangeboden!

Doe de werk prive balans test

Tevens is het mogelijk om de gratis werk privé balans test in te vullen, klik hier

Online workshops

Uiteraard is het ook mogelijk voor jouw organisaties een maatwerk workshop te laten verzorgen door ons, dat doen we altijd op een interactieve en inspirerend manier. Zowel voor mensen met als mensen zonder kinderen, we geloven dat ieder mens moeten kunnen genieten van zijn werk en zijn leven, in alle levensfases. Voor meer info over thuiswerken en werkprive balans, klik hier en voor thuiswerken met het accent op verbinding, klik hier

Wij wensen jullie een relaxte werkweek toe

Het hele team van Career & Kids en Career & Live

Annemie Schuitemaker Webers
directeur