Blog van Career & Kids
zondag 13 september 2020

Hoe je als werkprivé balans coach ook af en toe op zoek moet naar je werkprivé balans.

Sinds een aantal maanden is mijn huis niet meer dezelfde plek als daarvoor. Mijn man werkte namelijk 4 dagen per week op kantoor, terwijl  ons huis mijn werkdomein was. Natuurlijk kwam ik ook veel bij mijn klanten over de vloer, eigenlijk 60% van mijn tijd. Voor mijn kinderen had ik altijd al 3 dagen oppas aan huis, fijn want dan hoefde we niet zo te haasten voor de BSO. 1 keer per week hebben we hulp in de huishouding  en om de week is mijn schoonmoeder gezellig een middagje met de kinderen. Goed geregeld allemaal toch!

Voor Corona en sinds Corona

Maar dat loopt nu toch allemaal net effe anders. Mijn man werkt nu ineens 4 dagen thuis en ik kom weinig tot niet meer bij mijn klanten dus beide zijn we lekker veel thuis. Maar het wordt nog veel gezelliger; want de oppas komt natuurlijk nog steeds aan huis en onze hulp, mijn schoonmoeder en vriendinnen van mijn kids. Dat betekent een huis vol op sommige dagen. Heel gezellig hoor maar ik leef daarom met mijn laptop een nomadenbestaan. Van de keukentafel, naar de kamer van mijn oudste, die komt vervolgens thuis, dan verhuis ik naar de kamer van mijn jongste en als zij thuis speelt, zit ik op bed. Maar laten we wel wezen, ik begrijp uiteraard dat dit slechts luxe problemen zijn, want ik heb een huis.

Een andere kijk op de werkelijkheid

Ik begon met dit blog een aantal dagen geleden en doordat er van alles tussendoor kwam ga ik 3 dagen later verder. In die dagen is mijn perspectief op dit blog enorm veranderd door de brand in vluchtelingenkamp Moira. Wat een ellende! En dat doet mij maar weer eens extra beseffen hoe belangrijk een veilig onderkomen is en dat alles relatief is, ook de reden van mijn blog. Dus dit blog krijgt een andere wending dan ik vooraf had bedacht.

Ja, mijn werk/prive balans is in deze tijden moeilijk te grijpen en gelukkig heb ik door de inhoud van mijn werk, veel tips en tricks die ik kan toepassen. Voorbeelden daarvan zijn,  regelmatig korte pauzes inlassen, een duidelijke to do lijst maken en op zondag opschrijven wat ik die week wil bereiken en dat dan weer onder verdelen per dag. Dat geeft mij houvast.

Maar…..

De kracht van dankbaarheid

Maar veel belangrijker nog in het kader van mijn veranderend perspectief door een aantal gebeurtenissen in de wereld is dankbaarheid. Vaker stil staan bij alles wat er wel lukt en werkt en de mogelijkheden die ik heb om te ontwikkelen, mijn kinderen in veilige warme bedjes stoppen, elke dag een warme maaltijd, vrienden en familie om ons heen. De kracht van dankbaarheid zorgt ervoor dat je positieve energie krijgt. Het zorgt ervoor dat je in het nu leeft en dat creëert vanzelf een betere balans. Dus in plaats van mij te focussen op hoe lastig het soms is om een plek te creëren waar ik ongestoord kan werken, geniet ik van de stemmen om me heen en de onverwachte kusjes van mijn kinderen. Drink ik na school een kopje thee mee en hoor ik de verhalen over school. Ik omarm wat ik nu heb en dat het nu anders is. En weet je wat, ik ben helemaal niet minder productief, ik krijg meer af in bepaalde delen van de dag juist omdat ik weet dat mijn dag er anders uit ziet. 

Count your blessings

We leven meer in dit huis dan ooit, ons werk, ons gezinsleven, ons sociale leven (op anderhalve meter afstand), onze relaxplek, de plek waar we eten, vergaderen, spelen, knutselen,  lachen, huilen, ruzie maken, schoonmaken, het gebeurt hier allemaal. En ik ben er dankbaar voor meer dan ooit. Ik ben in gedachte bij alle mensen in Beiroet die hun huis verloren, alle mensen in Moira die al lang geen huis meer hadden en nu echt alles kwijt zijn, ik HEB een huis en daar ben ik dankbaar voor. En die balans die gaat zoals die gaat.

Jenny Badreddine
Partner Career & Kids, trainer, (team)coach en moeder