Blog van Career & Kids
maandag 1 juli 2019

Op vakantie met kinderen, bewust met of bewust zonder wifi?

Een hels dilemma voor heel veel gezinnen. Zoek je als gezin een camping met wifi zodat de kids kunnen gamen of in elk geval online kunnen zijn? Of is het juist lekker om op vakantie offline te zijn en even geen strijd te hebben over wie er op spelcomputer of smartphone mag en hoe lang?

Waarom is af en toe digitaal afkicken zo belangrijk voor volwassenen maar ook voor kinderen?

goede werk privé balansHet is een uitstekende manier om bewustwording te creëren (voor jezelf, maar vooral ook voor je kinderen), dat soms zonder beeldschermen rust geeft, maar tegelijkertijd om te merken hoe we met zijn allen onbewust verslaafd zijn aan onze beeldschermen: thuis op de bank, in de trein, op school, op kantoor. Natuurlijk levert de smartphone ons veel op en is hij niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar bekijk het als flexitarier zijn: af en toe een dagje zonder is gezonder, beter en creëert bewustwording. 100% echte aandacht voor je kinderen en omgekeerd, 100% aandacht van je kinderen voor jou (zonder een snelle snapchat of instagram foto). Ervaren en laten zien en merken dat het zonder beeldschermen ook kan. Welke ouder gunt zijn gezin nu niet een vakantie met elkaar met onverdeelde aandacht?

Wat levert het op, een vakantie off-line met zijn allen?

gelukBewustwording met onder andere als doel:

Meer lezen hierover, het boek Digiziek van Manfred Spitzer is een pleidooi voor offline leven met veel wetenschappelijke onderzoeken, waarin veel aandacht is voor de gevaren voor kinderen. En een mooi artikel in het NRC “wie is er erger, het kind of de ouder?”  

Wie durft met het hele gezin deze vakantie te digital detoxen?

geen stressWelk gezin durft de uitdaging aan om deze zomer een digitale detox te doen?
We verloten 3 hangmatten voor de 3 gezinnen die het echt hebben volgehouden, ouders EN kinderen. Laat het even weten door een leuke ansichtkaart te sturen naar
Career & Kids
Dorpstraat 30
4145 KC Schoonrewoerd
en schrijf hoe jullie het hebben aangepakt en hoe het bevallen is, met uiteraard je adres of telefoonnummer erbij.
De winnaars worden 1 september a.s. bekend gemaakt!

Vind je dat te heftig, maar wil je meer weten over digital detoxen, of wil je een training digital detoxen, dat kan ook. Bel of mail dan met Career & Kids of Career & Live op 0800-0201060. Mailen (info@careerandkids.nl of info@careerandlive.nl of chatten kan ook via www.careerandkids.nl of www.careerandlive.nl

 

Annemie Schuitemaker

directeur Career & Kids en Career & Live, focusoloog en digital detox expert