Blog van Career & Kids
dinsdag 12 september 2017

Willen jullie optimaal voorbereid zijn op het ouderschap, samen?

Verwachten jullie in het najaar een kleintje? En willen jullie het belangrijk om als partners én als ouders een sterk team vormen voor jullie kind?  Doe dan gratis mee met OuderTeam.nu: hèt Nederlandse programma waarmee ouders hun relatie versterken of voorbereiden op het ouderschap. Het maakt niet uit of het jullie eerste of volgende kleintje is. Schrijf je direct in via info@careerandkids.nl en sta samen sterker en met meer vertrouwen straks aan de wieg. De training vindt plaats in Leerdam, op 20 september 2017. Er zijn nog twee plekken vrij.

Goede ouder zijn, belangrijker dan ooit

De kranten staan er bol van, zelfs de politiek bemoeit zich ermee – hoe ouderproof zijn relaties?  Soms is de publiciteit negatief over ouder, de opvoeding etc, een kwalijke aak vinden wij en onacceptabel. Een ding is zeker, van partnerschap naar ouderschap is een overgang die veel van ouders vraagt. De relatie komt soms onder druk te staan, onder andere door onzekerheid, minder tijd voor elkaar en spanning over de taakverdeling. Natuurlijk spelen slaapgebrek en minder energie ook een rol. Het is van belang om te investeren in elkaar, juist wanneer er door de komst van een kind eigenlijk niet zoveel tijd voor de relatie overblijft. De partnerrelatie is namelijk belangrijk voor het welzijn van ouders én kinderen. Een belangrijk onderdeel van ouderschap is de manier waarop ouders samenwerken. Sinds kort is er in Nederland een training Ouderteam die zich richt op de samenwerkingsrelatie tussen ouders. Deze training is mede ontwikkeld door het lectoraat Lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding Hogeschool Leiden. Het programma bestaat uit een aantal 4 bijeenkomsten van 2 uur, een aantal voor én een aantal na de geboorte, onder het motto

“Goede zorg voor het kind, begint bij goede zorg voor de ouders”

Welke levert deelname aan deze training je op?

Voor jou als Oudercoaching voor werkende moeders en vaders

 • de stress vermindert
 • minder postnatale depressies en minder angst
 • je welzijn verbetert

Voor de kinderen

 • Sociale en emotionele ontwikkeling versterkt
 • Gedragsproblemen verminderen Slaapgedrag verbetert
 • Welzijn verbetert

Voor de opvoeding

 • Meer sensitiviteit en warmte
 • Minder gebruik van streng disciplineren

Voor de partnerrelatie

 • Positieve samenwerkingsrelatie versterkt
 • Meer warmte en een hechtere band

Wil je gratis deelnemen aan deze unieke nieuwe training

 • Je bent in verwachting (hoeft niet het eerste kind te zijn);
 • Alle partnersamenstellingen zijn welkom;
 • Het kindje wordt verwacht in najaar 2017;
 • De training wordt gegeven in door Nederland, o.a. in Utrecht
 • Je bent bereid mee te doen met het wetenschappelijke onderzoek omtrent deze training van de Hogeschool Leiden.

Interesse of ken je iemand die interesse heeft?

Klik hier voor RTLNieuws item over deze uniek cursus: naast pufcursus nu ook relatiecursus voor ouders

Bel Career & Kids en vraag naar Annemie Schuitemaker op 0800-0201060 of mail naar info@careerandkids.nl o.v.v. deelname training voor ouders.

 

OuderTeam