Blog van Career & Kids
donderdag 1 juni 2017

Verslaafde ouders

Jongeren zijn niet meer de enigen binnen het gezin die fanatiek met de smartphone aan de gang zijn. Ouders weten intussen ook van wanten, en ditmaal trekken de jongeren aan de bel. Zij voelen zich genegeerd door hun fanatieke smartphoneouders, die er zelfs tijdens het eten of – ronduit gevaarlijk! – in de auto mee bezig zijn. Zo geeft 38% van de ouders “soms of zelfs nooit” gehoor aan de verzoeken van hun kinderen om te stoppen met hun smartphone. Dit blijkt uit nieuw grootschalig onderzoek onder 1.849 jongeren van 13 tot en met 18 jaar en 637 ouders uitgevoerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij i.s.m. adviesraad Voortgezet Onderwijs en studenten van de TU Delft.

De waarde van het moderne gezin is een discussie waard

Wat zijn de succesfactoren van een goed functionerend gezin? Het is wel zeker dat contact en communicatie een sterke basis vormen voor elk gezin. Samenleven kan alleen als je aandacht hebt voor elkaar. Het effect van een nieuwe technologische ontwikkeling daarop is voldoende reden om hierover met elkaar in gesprek te gaan om te zorgen dat de smartphone niet het volgende onderwerp wordt van een voorlichtingscampagne ‘smartphones maken meer kapot dan je lief is’.

Ouders, smartphones maken meer kapot dat je lief is!

werk en pubers combinerenDe waarde van het moderne gezin is een discussie waard. Wat zijn de succesfactoren van een goed functionerend gezin? Het is wel zeker dat contact en communicatie een sterke basis vormen voor elk gezin. Samenleven kan alleen als je aandacht hebt voor elkaar.
Het effect van een nieuwe technologische ontwikkeling daarop is voldoende reden om hierover met elkaar in gesprek te gaan om te zorgen dat de smartphone niet het volgende onderwerp wordt van een voorlichtingscampagne ‘smartphones maken meer kapot dan
je lief is’. Laten we zowel ouders als jongeren helpen zich op de eerste plaats meer bewust te worden van hun eigen smartphonegedrag en van de effecten daarvan op anderen binnen het gezin. Laten we hen helpen de controle te houden over al dan niet gewenste smartphone-effecten op hun leven.

Bron Persbericht media en maatschappij 1 juni 2017

Ben jij verslaafd?

digital detox spel

Doe dan de gratis test en zie gelijk hoe het met jouw verslaving staat. Of klik hier voor gratis tips om af en toe een digital detox dag of uur te nemen.

Op stopmultitasken.nl vindt u heel veel informatie: boeken, tips, filmpje etc.

Of download het gratis Digital detox/stopmultitasken spel en doe het spel met je gezin en/of je collega’s.

Voor meer info over multitasken in het algemeen ga naarstopmultitasken.nl

Voor meer informatie over multitasken en digital detox masterclasses ga naar digitalldetox masterclass

Voor meer informatie over smartphone gebruik en gezin ga naar Career & Kids of bel 0800-0201060