Blog van Career & Kids
zaterdag 13 mei 2017

Waar een wil is, is een weg; als je wilt kun je alles!

Dat dacht ik 14 jaar geleden en op 13 mei 2003 begon ik Career & Kids, mijn eigen bedrijf.

Wat een stap. Weg veilige baan als consultant, weg collega’s. Ik begon met mijn eigen droom, die ik in 2003 als volgt heb verwoord (ik heb mijn allereerste bedrijfsplan erbij gepakt, enorm fascinerend om te lezen): “Career & Kids: reintegratie en optimalisatie voor vrouwen die werk en gezin willen combineren. Missie: Career & Kids verzorgt alle activiteiten die de balans werk-prive en daardoor gezond en gemotiveerd werken, bevorderen voor vrouwelijk werknemers op minimaal HBO-niveau die werk en gezin willen combineren.”

De redenen dat ik eigen ondernemer word zijn de volgende: (2003)

 • Ik wil niet meer voor een baas werken
 • Ik ben beter dan de bazen die ik tot nu toe heb gehad, zij hadden weinig toegevoegde waarde.
 • Ik heb een goed doordachte dienst, waar nog geen concurrenten zich mee bezig houden
 • Career & Kids is een echte nichemarkt met veel potentieel.
 • Ik ben commercieel sterk.
 • Ik kan mijn eigen tijd indelen, gekoppeld aan mijn gezinssituatie
 • Nu of nooit,ik speel al jaren met de gedachte om een eigen bedrijf te starten. Mijn ontslag wordt zo positief ipv negatief
 • Ik kan heel makkelijk vanuit huis werken en de garage is snel tot kantoor omgebouwd
 • Reintegratie is nu hot en is zeker een groeimarkt de komende jaren.
 • Ik ben innovatief, inventief en heb hier tot nu toe alleen anderen van laten profiteren.
 • Ik wil geen fulltime huismoeder zijn, maar ook geen fulltime werknemer, ik wil uitdagend werk hebben waar ik voldoende ervaring en affiniteit mee heb
 • Ik werk al bijna 20 jaar in de HRM consultancy

Gewoon doen, je droom najagen:

Dat oude bedrijfsplan, ik lees verder, wat een ambitie had ik toen en nu denk ik, wat een lef hahaha. Ik wil hier niet mee zeggen dat ik geweldig ben, ik hoop mensen te inspireren.  Dat ondanks hobbels (die er echt wel waren) en soms weerstand, mijn droom echt is uitgekomen.

Waar staan we nu? (2003) Aan het begin van een nieuwe organisatie die zich gaat begeven in een niche markt, namelijk reintegratie en preventie om arbeidsongeschiktheid te voorkomen voor vrouwen die werk en gezin willen combineren!

Waar willen we naar toe? (2003) Career & Kids wil het reintegratiebedrijf en adviesbureau in Nederland zijn voor vrouwen (die minimaal op HBO-niveau) werken en die werk en gezin willen combineren en optimaliseren. Career & Kids is professioneel, flexibel, persoonlijk en is bekend met de problematiek van werkende vrouwen!

Hoe komen we daar? (2003) Zeer actieve marktbenadering, d.w.z. minimaal 10 bedrijven per week benaderen, netwerken, gezinen voor free-publcity en gezinen voor Top-down en Bottom-up benadering (dus zowel bedrijven als de vrouwen zelf!). Gewoon DOEN en niet opgeven en doorgaan tot het lukt!! En het GAAT LUKKEN!!!!!

Geluk tot in mijn tenen, maar mijn missie is nog niet volbracht

14 jaar later en ik ben nog steeds ondernemers, ik ben gelukkig, zowel zakelijk als privé. Ik geniet nog steeds elke dag van mijn werk en mijn leven. Career & kids is ondertussen flink gegroeid, heeft zich uitgebreid d tot een bredere doelgroep, namelijk ook werkende vaders. En heeft een “zusje ” gekregen in 2011 Career & Live. Ondertussen heb ik een onderzoek gedaan naar de werk privé balans en de invloed van de lijnmanagers, heb ik samen met collega’s duizenden vrouwen en mensen gecoacht, workshop verzorgd en ben ik bezig met een promotie onderzoek.

Eén ding is zeker, we hebben enorme stappen gezet op het gebied van werk privé management in Nederland, maar we zijn er nog niet! Daarom ga ik door met mijn missie; Ieder mens moet de mogelijkheid hebben om te genieten van zijn werk en zijn leven, one life just live it.

Ik wil alle klanten, cliënten en (ex) collega’s bedanken voor het vertrouwen, zonder jullie was ik nooit zover gekomen. Ik heb de keuze gemaakt als ondernemer, eigenlijk exact het verhaal zoals Elle Luna het beschrijft in haar fascinerende boek: Op de tweesprong van moeten naar willen

Annemie Schuitemaker

een hele gelukkige ondernemer en directeur van Career & Kids, Career & Live