Blog van Career & Kids
dinsdag 30 augustus 2016

Werk en gezin combineren, een vrouw of mannen EN vrouwen issue?

Coaching voor werkende moeders is een hot topic, staat te lezen in Trouw van 30 augustus 2016. “Coaches storten zich met cursussen en workshops op de hoogopgeleide vrouw. Want zij blijft degene die de ballen in de lucht moet houden: werk en gezin. Wordt werkende moeders hiermee een schuldgevoel aangepraat? En hoe zit het met de werkende vaders?”

tijd voor jezelf maar hoe vind je een oppas? coaching voor werkende moeders en vadersIn dit artikel wordt ook het onderzoek Lekker vrij!?’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau besproken. Hierin is gekeken naar de vrije-tijdsdruk en de relatie met de arbeidsduur van vrouwen. Conclusie: vrouwen ervaren meer tijdsdruk (een gevoel van gejaagdheid en drukte) en vrouwen voelen zich meer dan mannen verantwoordelijk voor het emotionele welbevinden van het gezin en het reilen en zeilen thuis. Dit gaat ten koste van ontspanning in hun vrije tijd.

Werk privé of privé werk?

Het privé leven beïnvloed het werk, maar het werk beïnvloedt echter ook het privé leven o.a. door de smartphones en de always en altijd on mentaliteit. Het artikel sluit dan ook af af met

“Annemie Schuitemaker van Career & Live, die nu de cursus ‘Ouders in de spitsuurfase’ geeft aan de werknemers (mannen én vrouwen) van een grote Nederlandse bank, zegt dat stress tegenwoordig permanent aanwezig is. “We willen te veel.”
Zij raadt een ‘digitale detox’ aan. “Die smartphone heeft een uitknop. Je kunt veel beter bijtanken en je aandacht op je kinderen richten als je in de speeltuin even geen mails verstuurt of nog een belletje doet.”

Doe zelf de gratis werk privé balans test!