Regionale aanpak, regionale coaches
Ik ben werkgever of uitkeringsinstantie
Werk privé balans c.q. management: wij adviseren (naast coachen en trainen) werkgevers en uitkeringsinstanties met betrekking tot dit onderwerp. Sinds de oprichting van Career & Kids in 2003 houden we ons bezig met het thema werk en gezin combineren. Het is geaccepteerd dat ouders werk en gezin combineren. Tegelijk zien we dat de overheid zich terugtrekt om dit goed te faciliteren. Ouders worstelen hoe ze alle ballen in de lucht kunnen houden en het toegeven dat dit niet altijd lukt is een vaak taboe. Dit zorgt voor ongezonde werkstress en te hoge werk-en prive druk. Waardoor mensen minder productief zijn, ziek worden of noodgedwongen stoppen (geheel of gedeeltelijk) met werken.
-
Werkgevers
-
Gemeentes
-
UWV
Ik ben werkgever
Het is geaccepteerd dat ouders werk en gezin combineren. Tegelijk zien we dat de overheid zich terugtrekt om dit goed te faciliteren. Ouders worstelen hoe ze alle ballen in de lucht kunnen houden en het toegeven dat dit niet altijd lukt is een vaak taboe. Dit zorgt voor ongezonde werkstress en te hoge werk- en privédruk, waardoor mensen minder productief zijn, ziek worden of noodgedwongen stoppen (geheel of gedeeltelijk) met werken.
We adviseren dagelijks organisaties en coachen we mensen op het gebied van werk privé keuzes, werk privé management. We zijn ervan overtuigd dat zowel werknemers als werkgevers hierdoor uiteindelijk betere resultaten bereiken. Immers mensen vormen de kern van de organisatie. Geïnteresseerd in organisatie advies met betrekking tot werkprivé management, masterclasses, workshops of inspiratiesessies die wij kunnen verzorgen specifiek over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via . Kijk ook eens op Career & Live of Stopmultitasken.nl voor onze activiteiten op het gebied van werkdruk, werkstress en multitasken. Onze aanpak is gebaseerd op de laatste wetenschappelijk inzichten, gecombineerd met een praktische aanpak met als doel: resultaat behalen. We werken o.a. de Koerskaarten: werkstress, duurzame inzetbaarheid en vanaf medio 2019 ook met de allernieuwste koerskaart werk privé balans!
Voor een overzicht van onze klanten, klik hier.

Werk privé balans en de rol van de lijnmanager
Wij hebben een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de rol van werk privé balans binnen organisaties en de rol van de lijnmanager. Dit onderzoek is uitgevoerd bij 4 organisaties in Nederland. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor ‘work life balance’ (WLB), oftewel: ‘De mate waarin een individu evenveel bezig is – en even tevreden is – met zijn of haar rol op het werk als thuis/binnen de familie’ (Greenhaus, Collins & Shaw 2003). Deze belangstelling komt zowel uit de wetenschappelijke hoek, als uit de maatschappelijke hoek, waar werkgevers- en werknemersorganisaties, overheid, vakbonden, politieke denktanks allemaal aandacht schenken aan WLB (e.g Clutterbuck, 2003; Nadeem & Metcalf, 2007). Zo geeft Google Scholar meer dan 3.280.000 hits op de zoekterm ‘work life balance’. Veel van het onderzoek is gericht op de WLB-factoren die belangrijk zijn voor individuen, als ook op het effect van WLB op de resultaten van organisaties (McCarthy, 2010).
Eén van de Poortwachtersfactoren die de WLB van werknemers blijkt te beïnvloeden is de ondersteuning van WLB-strategieën en implementatie door de lijnmanagers (Ryan-Kossek, 2008) stellen zelfs dat lijnmanagers de poortwachters zijn als het gaat om WLB-programma’s voor medewerkers. Immers, het zijn de lijnmanagers die WLB-programma’s en -beleid communiceren, implementeren en managen in organisaties, terwijl de (HR-)directie de WLB-programma’s en -beleid formeel ontwerpt en initieert. De lijnmanagers hebben daarmee de ‘macht’ over het wel of niet faciliteren van dergelijke programma’s voor hun medewerkers. Den Dulk (2008) spreekt zelfs over een ‘management lottery’, ter illustratie van de invloed die lijnmanagers hebben op WLB-beleid.
De belangrijkste conclusie zijn:
Work Life balance is een middel om een doel te bereiken.
De term WLB is niet verkeerd, maar wordt verkeerd gebruikt. Dit onderzoek heeft geen andere of betere term opgeleverd. Het gaat om een paradigmashift.
WLB is geen doel op zichzelf, maar een middel om bijvoorbeeld de werkdruk te verlagen. Voor lijnmanagers, voor organisaties en voor mensen.
WLB-programma’s moeten vooral gericht zijn op bewustwording van wat WLB is, wat signalen zijn en wat het rendement kan zijn voor de organisatie en de medewerkers. Waarbij de nadruk vooral moet liggen op de werksituatie en werkdrukvermindering. Het rendement van WLB moet vertaald worden naar een concrete business case voor de organisatie.
Door WLB te verankeren in organisaties, in te bedden in programma’s zoals duurzame inzetbaarheid en te koppelen aan bijvoorbeeld inwerkprogramma’s, kan WLB een onderdeel van de cultuur van organisaties worden, waarbij een topdown aanpak wenselijk is.
Zodat aandacht voor werk-privé- en privé-werkbalans de normaalste zaak van de wereld is, met afspraken in de taakomschrijvingen van lijnmanagers. Zodat geen enkele lijnmanager meer kan zeggen: ‘WLB, dat staat niet in mijn KPI.’

Samenwerking met gemeentes
Samenwerking gemeentes
Career & Kids werkt al sinds 2004 met heel veel gemeentes en regionale sociale diensten door heel Nederland succesvol samen, zowel in groepsverband als individueel. De vorm van de begeleiding verschilt per groep en per gemeente, bijvoorbeeld:
Een voorschakeltraject bestaande uit de workshop “Werk en gezin combineren”. Hoofddoel van dit praktische en doelgerichte traject is cliënten “klaarstomen” voor de arbeidsmarkt (activering). Omdat de meeste cliënten na de workshop nog extra ondersteuning nodig zullen hebben om daadwerkelijk een baan te vinden, volgt soms
Individuele coaching: het hoofddoel van dit onderdeel is het daadwerkelijk vinden van een reguliere baan die uitstroom uit de uitkering mogelijk maakt.
De voordelen van werken met een voorschakeltraject zijn ons inziens zoveel groter dan het individueel opstarten, dat we voor deze aanpak kiezen. Echter individuele begeleiding, op het moment dat er niet op korte termijn een groep start, is altijd mogelijk. De cliënte kan dan op het moment dat er wel een workshop start, alsnog deelnemen aan deze workshop.
De inhoud
De workshops worden gegeven in groepen van maximaal 12 deelneemsters, het aantal bijeenkomst kan verschillen, afhankelijk van de vraag tussen de 3 en 8 bijeenkomsten en soms gekoppeld elke wekelijks individuele gesprekken. De begeleiding van cliënten bestaat uit groepsbijeenkomsten, individuele gesprekken, contacten via e-mail, e-coaching, Facebookcoaching en middels controles op opdrachten. De totale tijdsbesteding per cliënte bedraagt gemiddeld 5 uur per week. In aanvang merken we dat het voor deelnemers een hele toer is om voor 3 uur per week (de duur van de workshop of eventueel de begeleiding) een oppasvoorziening voor de kinderen te regelen. In de loop van het traject ontstaan er in de dagagenda van de cliënten steeds meer uren om aan het werk te kunnen. Wij zien het dan ook als een van onze doelen om cliënten te ondersteunen en te prikkelen om (ouder)uren vrij te gaan maken voor regulier werk. De intensiteit van het traject zal in het begin dus lager zijn en in de loop van de tijd opgevoerd worden naar minimaal 20 uren per week. Voor een optimale samenwerking tussen partijen zal het traject starten met een introductie c.q. verkorte workshop voor de klantmanagers.
We hebben ook veel ervaring met en werken voor speciale doelgroepen zoals tienermoeders, anderstaligen etc. Klik hier voor een overzicht van vele gemeentes en sociale diensten waar wij inmiddels mee samen hebben samen gewerkt in de loop der jaren. Klik hier voor een paar interessante blogs over bijstandsmoeders en onze aanpak.
Interesse?
Aarzel dan niet om contact op te nemen via iom te horen wat de mogelijkheden zijn.
Samenwerking met het UWV
Een nieuwe baan vanuit een UWV uitkering
Terugkeren op de arbeidsmarkt, na een ziekte-, WW-, WIA- of WAJONG- uitkering kan veel van mensen vragen. Ze moeten een weg terug zoeken naar het arbeidsproces, nadat men er een korte of langere tijd uit geweest is. Daarbij komen veel vragen naar boven. Want hoe vind je weer passend werk? Hoe combineer je dat met de privé situatie met kinderen? Waar zijn (parttime) mogelijkheden? Het onderwerp “werk en privé optimaal combineren” vormt bij Career & Kids een vast onderdeel van het reïntegratietraject om weer aan de slag te gaan. In het voortraject, maar ook na de start. Zodat men vanuit een uitkeringssituatie uiteindelijk weer met plezier naar het (nieuwe) werk kan gaan en fluitend thuiskomt. Career & Kids werkt al (zonder onderbreking) sinds 2006 als gecertificeerde samenwerkingspartner samen met het UWV door heel Nederland. Sinds medio 2016 zijn wij aanbestedingspartner voor percelen “Werkfit maken“ en “Naar werk“. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring met o.a. IRO trajecten, Sociale Activerings trajecten, ZW/ARBO trajecten en het begeleiden naar zelfstandige arbeid.

De voordelen:
Resultaten onderzoek
Participatie en reintegratie van anderstaligen!
Meer informatie?
Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar . We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.