Nationale Week van de Werk Prive Balans
Van 2 tot 9 oktober 2023!

Nationale week van de werkprivé balans

Van 2 tot en met 9 oktober 2023 vindt de eerste nationale werkprivé balans week plaats. Tijdens deze week zal werkprivé balans centraal staan voor werkgevers en werknemers! Met als doel het onderwerp bespreekbaar te maken, in actie te komen en in dialoog te gaan met elkaar en samen te kijken wat er verbeterd kan worden aan de werkprivé balans op individueel-, team-, organisatie-, en landelijk niveau.

Wat is de nationale week van de werkprivé balans?

Werkprivé balans wordt steeds belangrijker in ons (werkende) leven. Je bent maar één mens, we zijn geen robots, wat er privé gebeurt heeft invloed op je werk en wat op je werk gebeurt, heeft invloed op je privé even, in negatieve en in positieve zin. Bijvoorbeeld email checken ’s avonds op de bank, omdat je het gevoel hebt dat je constant bereikbaar moet zijn, de hectiek van een jong gezin dat zijn weerslag kan hebben op het werk, of onregelmatige werktijden. Tevens vervagen de grenzen o.a. door het hybride werken. Om vitaal en duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven is oprechte aandacht voor werkprivé èn privéwerk balans essentieel. Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven in alle levensfase met als doel vitaal en gelukkig te leven en te werken.

Tijdens deze week vinden er tal van activiteiten plaats, deels georganiseerd door Career & Live, maar ook initiatieven vanuit andere organisaties, werkgevers etc. Op 3 oktober 2023 is er een congres waar befaamde nationale en internationale experts zullen spreken, er vindt een inspirerend debat plaats en met alle deelnemers samen wordt de Koerskaart Werkprivé balans gespeeld.Tevens krijgt elke deelnemer een Koerskaart om er zelf mee aan de slag te gaan binnen de eigen organisatie. Tijdens de week is er aandacht voor speciale onderwerpen en doelgroepen zoals:

 • werkprivé balans en werkende ouders
 • werkprivé balans en young professionals
 • werkprivé balans en mantelzorgers
 • werkprivé balans en onregelmatige werktijden
 • werkprivé balans en hybride werken
 • plus uiteraard werkprivé balans en vitaliteit: hoe kan een goede werkprivé balans zorgen dat je vitaal bent en blijft in alle levensfases
Coaching Workshop

Waarom is de week van de werkprivé balans noodzakelijk?

Wat is werkprive balans?
Werkprivé balans is de mate waarin werk en privéleven in evenwicht zijn. Het gaat erom dat werknemers de juiste balans vinden tussen hun werkverplichtingen en hun persoonlijke leven, inclusief familie, vrienden, hobby’s en andere activiteiten die belangrijk voor hen zijn. Een gezonde werkprivé balans houdt in dat werknemers voldoende tijd en energie hebben om zich te richten op zowel hun werk als hun persoonlijke leven.

Waarom is aandacht voor werkprivé balans door werkgevers belangrijk?
Het is belangrijk voor werkgevers om aandacht te besteden aan de werkprivé balans van hun werknemers, omdat een goede balans bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van werknemers. Een gezonde werkprivé balans betekent dat werknemers voldoende tijd hebben om te ontspannen, tijd door te brengen met familie en vrienden, hobby’s uit te oefenen en zichzelf te verzorgen. Zodat werknemers minder stress, vermoeidheid en burn-out ervaren, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere werktevredenheid, een lager verzuim en een hogere productiviteit.

Bovendien kan het bevorderen van een gezonde werkprivé balans bijdragen aan het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers. Werknemers zijn steeds meer op zoek naar werkgevers die hen ondersteunen in het behalen van een goede balans tussen werk en privéleven.

Het is dus van belang dat werkgevers een cultuur creëren waarin werknemers zich gesteund voelen bij het vinden van een gezonde werkprivé balans. Dit kan door middel van flexibele werktijden, hybride werken, regelingen voor verlof en het aanmoedigen van werknemers om tijd te nemen voor ontspanning en zelfzorg. Door aandacht te besteden aan de werkprivé balans, kunnen werkgevers niet alleen de gezondheid en het welzijn van werknemers verbeteren, maar ook bijdragen aan een productievere en meer tevreden werkomgeving.

Nationale week van de werkprivé balans van 2 tot 9 oktober 2023!

Het congres

Op 3 oktober 2023 is er een congres waar befaamde nationale en internationale experts zullen spreken, er vindt een inspirerend debat plaats en met alle deelnemers samen wordt de koerskaart werkprivé balans gespeeld. Het begrip werkprive balans wordt vanuit diverse invalshoeken en doelgroepen bekeken zoals
werkende ouders, young professionals, mantelzorg, onregelmatige werktijden. Wat betekent het hybride werken voor de werkprive balans van mensen, hoe is het gesteld met de grenzen tussen werk en prive, de bereikbaarheid etc. En uiteraard het belang van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en de toekomst van de arbeidsmarkt.

Het (hybride)congres vindt plaats op een inspirerende plek in het midden van Nederland op 3 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Let op er zijn maar 100 plaatsen beschikbaar en VOL = VOL. De toegangsprijs, inclusief een gratis Koerskaart werkprivé plezier, bedraagt euro 99,00. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om het congres online te volgen, inclusief het spelen van de Koerskaart, daarvoor zijn er 100 plekken beschikbaar.

Activiteiten

Naast het congres op 3 oktober worden er tal van activiteiten live en online door het hele land georganiseerd. De week heeft speciale subthema’s

 • Maandag 2 oktober
werkprivé balans en werkende ouders
 • Dinsdag 3 oktober
congres en werkprivé balans en hybride werken
 • Woensdag 4 oktober
werkprivé balans en mantelzorg
 • Donderdag 5 oktober
werkprivé balans en young professionals
 • Vrijdag 6 oktober
werkprivé balans en vitaliteit
 • Zaterdag 7 en zondag 8 oktober
werkprivé balans en onregelmatige werktijden

Het is mogelijk om een inspiratiepakket van ons te ontvangen om zo zelf als organisatie invulling te geven aan deze week, we kunnen in co-creatie activiteiten organiseren, online en LIVE. Kortom alles is mogelijk, ons doel is om te zorgen dat werkprivé balans echt op de agenda staat bij alle werkgevers van Nederland.

Inspiratie voor je organisatie, team en/of jezelf

Interesse in een inspiratie pakket, pakkende en passende visuals of co-creatie i.s.m. ons voor een specifiek subthema of de hele week? Bel of mail ons!

Hoe kun je meedoen?

Vraag een inspiratiepakket aan of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Annemie Webers.

Wil je op de hoogte blijven?

Wekelijks zullen we nieuwe activiteiten en inspiratie toevoegen, aanmelden kan door middel van een mail naar: info@careerandkids.nl o.v.v. week van de werkprivé balans – houd me op de hoogte.