Gezinnen gezocht die deze zomervakantie bewust digitaal willen afkicken tijdens de vakantie

Op vakantie met kinderen, bewust met of bewust zonder wifi? Een hels dilemma voor heel veel gezinnen. Zoek

Op vakantie met kinderen, bewust met of bewust zonder wifi?

Een hels dilemma voor heel veel gezinnen. Zoek je als gezin een camping met wifi zodat de kids kunnen gamen of in elk geval online kunnen zijn? Of is het juist lekker om op vakantie offline te zijn en even geen strijd te hebben over wie er op spelcomputer of smartphone mag en hoe lang?

Waarom is af en toe digitaal afkicken zo belangrijk voor volwassenen maar ook voor kinderen?

goede werk privé balansHet is een uitstekende manier om bewustwording te creëren (voor jezelf, maar vooral ook voor je kinderen), dat soms zonder beeldschermen rust geeft, maar tegelijkertijd om te merken hoe we met zijn allen onbewust verslaafd zijn aan onze beeldschermen: thuis op de bank, in de trein, op school, op kantoor. Natuurlijk levert de smartphone ons veel op en is hij niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar bekijk het als flexitarier zijn: af en toe een dagje zonder is gezonder, beter en creëert bewustwording. 100% echte aandacht voor je kinderen en omgekeerd, 100% aandacht van je kinderen voor jou (zonder een snelle snapchat of instagram foto). Ervaren en laten zien en merken dat het zonder beeldschermen ook kan. Welke ouder gunt zijn gezin nu niet een vakantie met elkaar met onverdeelde aandacht?

Wat levert het op, een vakantie off-line met zijn allen?

gelukBewustwording met onder andere als doel:

Meer lezen hierover, het boek Digiziek van Manfred Spitzer is een pleidooi voor offline leven met veel wetenschappelijke onderzoeken, waarin veel aandacht is voor de gevaren voor kinderen

Wie durft met het hele gezin deze zomer te gaan digital detoxen?

geen stressWelk gezin durft de uitdaging aan om deze zomer een digitale detox te doen? Voor het nieuwe zomerse programma Toedeledokiezoeken we gezinnen die deze zomer met de auto in Europa op vakantie gaan en bewust nadenken over het gebruik van digitale media tijdens de vakantie. We zoeken een familie met minimaal een kind in de leeftijd van 8-14 jaar. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je familie aan voor 22 juni 2018  voor Toedeledokiebij .

Vind je dat te heftig, maar wil je meer weten over digital detoxen, of wil je een training digital detoxen, dat kan ook. Bel of mail dan met Career & Kids of Career & Live op 0800-0201060. Mailen ( of of chatten kan ook via www.careerandkids.nl of www.careerandlive.nl

 

Annemie Schuitemaker

directeur Career & Kids en Career & Live, focusoloog en digital detox expert

 

Over Annemie Schuitemaker

Directeur Career & Kids, ervaringsdeskundige als dochter van gescheiden ouders (en niet uit een Vinex dorp maar een piepklein Katholiek Limburgs dorpje)