goede voornemens

Stop met goede voornemens!

Waar ga je mee door in 2015? 2014 is bijna ten einde en dan begint iedereen weer na

Waar ga je mee door in 2015?

2014 is bijna ten einde en dan begint iedereen weer na te denken over goede voornemens. Volgend jaar dan….en dan komt er weer een riedel. Echter het blijkt dat wij mensen het lastig vinden gedrag te veranderen en na 10 dagen…is het weer over. shutterstock_238154485

Ik heb besloten dit jaar geen goede voornemers te maken. Ik kijk enkel naar de positieve dingen, wat ging wel goed dit jaar en wat kan ik daarmee doen in 2015? Wat kan ik daar meer mee doen in het kader van mijn passie, zorgen dat ieder mens kan genieten van zijn werk en zijn leven?

Mijn terugblik

Ik heb in juli 2014 mijn Masters gehaald aan de universiteit Groningen, ik ben nu officieel Master of Human Development in Organisations. Dat was een van de dingen die op mijn bekende bucket list stonden, afgerond, met heel veel plezier, ik heb er echt van genoten twee jaar lang. Ik kwam uiteindelijk ook tot de conclusie dat ik zelfs meer heb genoten van de ‘reis’ dan van de ‘eindbestemming’. Ik heb veel geleerd, veel inspiratie opgedaan en veel interessante en inspirerende mensen leren kennen.

Dus wat ging goed?

Ik heb bewust de tijd genomen om mijn studie af te ronden, ervan te genieten en er echt wijzer van geworden. Hoe heb ik dat gedaan? Door af en toe een paar dagen letterlijk weg te gaan, weg van huis, weg van mijn werk en me letterlijk op te sluiten in een hutje op de hei (nou ja zeg maar hotel) en te schrijven aan mijn thesis en na te denken. Daar word ik blij en energiek van en dit gekoppeld aan mijn thema en passie; zorgen dat iedereen kan genieten van zijn werk en zijn leven, het maken van bewuste keuzes: work life choices, heb ik dit gelijk omgezet in actie. Ik ben afgelopen weekend met mijn oudste dochter een weekend naar Brussel gegaan en ga morgen twee dagen naar Düsseldorf met mijn jongste dochter. Af en toe afschakelen, opslomen of hoe je het ook wilt noemen.

Ook merkte ik dat ik echt blij werd van schrijven. Daarom ben ik mijn kennis en onderzoek van mijn master thesis (de rol van de lijnmanager bij work life balance binnen organisaties) nu aan het ‘vertalen’ naar een leesbaar management boek, ik ben onlangs 5 dagen naar Terschelling geweest met een schrijfretraite en de derde week van januari ga ik weer. Ik zet de positieve lijn van af en toe afzonderen en echt gebruiken voor creatieve denk- en schrijftijd, voort.

Rust, rust rust

Ik merkte dit jaar dat ik te druk was in mijn hoofd door de enorme hoeveelheid informatie die ik dagelijks tot me krijg, herkenbaar? Kijk maar eens naar dit filmpje, shocking…..

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VxfGuZ5Bsgk&w=560&h=315]

Ik ben daarom begonnen met NoMobileDevicesday Challenge. Het is leuk en mooi om te zien dat vele mensen dit voorbeeld hebben gevolgd. Ik heb inmiddels vier vrije NoMobileDeveices dagen gehad en zet ook dat voort in 2015, minimaal 3 vrijdagen zonder smartphone en zonder ipad, heerlijk, ik heb er een filmpje van gemaakt dat ik graag deel, kijk maar op Facebook NoMobiedevicesday.

Een heftig jaar, hoe maak ik daar iets positiefs van?

Als ik terugblik op 2014 dan moet ik bekennen dat ik het een zwaar jaar vond. Mijn moeder is  29 augustus heel plotseling overleden en ik kan er nog steeds heel bedroefd van worden, ik mis haar zo vreselijk…maar het heeft me ook iets moois opgeleverd: ik heb veel meer contact met mijn familie, 2 tantes en 3 nichten zijn onlangs een hele dag op bezoek gekomen, we chatten en bellen meer en mijn broer en schoonzus gaan een weekendje mee naar Italie, dat geeft me energie en lol. En last but not least, ik ga door met elke dag afsluiten met 3 positieve dingen, al zijn ze nog zo klein, dat geeft positieve energie.

Kortom ik kijk naar die dingen waar ik me goed bij voel, waar ik blij van word, en kijk wanneer ik op mijn best ben. In plaats van te kijken wanneer ik op mijn  slechts ben en dat dan te veranderen. Immers niets is zo lastig als veranderen.

Dus waar ga jij mee door in 2015?

Annemie Schuitemaker

 

Plaats een reactie