durf voor je talent te gaan

Ben je op zoek naar Loopbaanadvies? Of wil je meer, echt Geluks- en Talenten Advies!

Wekelijks krijgen we verzoeken van mensen die een Loopbaanadvies willen, al jarenlang. En het aantal stijgt de laatste tijd enorm. Mensen

Wekelijks krijgen we verzoeken van mensen die een Loopbaanadvies willen, al jarenlang. En het aantal stijgt de laatste tijd enorm. Mensen willen antwoord op vragen als: “wat wil ik, wat kan ik en wat is mogelijk op de arbeidsmarkt?”.  Wat wil ik heeft niet alleen meer te maken met wat wil ik met mijn werk, maar vooral wat wil ik met mijn leven? Wat is mijn Misson Statement, wat wil ik met mijn leven?  Nu kun je nog e.e.a. veranderen, als je 80 bent, dan kun je de klok niet meer terug draaien. En het roer gaat bij veel mensen om. Zo blijkt bijvoorbeeld uit het enorme aantal mensen dat wil of daadwerkelijk gaat emigreren. De Emigratiebeurs die 9 en 10 februari weer wordt georganiseerd, verwacht ruim 10.00 bezoekers,

Valentijnskado

Valentijnskado

Geluk & talenten
Iedereen is op zoek naar Geluk!  Hoe word je écht gelukkig? Door te letten op je fouten en zwakheden? In de klassieke psychoanalyse werd altijd de nadruk gelegd op het negatieve, maar daar gaan mensen zich over het algemeen niet beter van voelen.Als grondlegger van de positieve psychologie laat Martin E.P. Seligman zien hoe je kunt leren gelukkig te zijn door juist je sterke punten, talenten en mogelijkheden te ontwikkelen. Je kunt je wel beter gaan voelen door uit te zoeken wat jouw kwaliteiten zijn, en die in te zetten voor iets wat groter is dan jezelf. Dan kom je tot ongekende ontdekkingen, uitviningen en prestasties, Dit filmpje geeft dat prachtig weer

Geluk & je werk- en prive leven
Geluk, dat heeft te maken met je hele leven, je werk, je privé,  alles bij elkaar. Dat verschilt per levens fase, per generatie. En heeft  te maken met je talenten. Deze week verscheen een Brits onderzoek waarin werd aangetoond: “Goede werkdag maakt ook thuisfront blij.” Het bleek dat partners van werknemers die blakend van zelfvertrouwen thuiskwamen van hun werk, ‘s avonds zelf ook een sterker gevoel van eigenwaarde hadden. Het effect was sterker wanneer de partners normaal gesproken weinig zelfvertrouwen hebben en wanneer zij emfatisch zijn. Volgens de onderzoekers bewijst deze uitkomst dat werk en privéleven elkaar niet hoeven te bijten, maar een gunstig effect op elkaar kunnen hebben.

Loopbaanadvies en je eigen mission statement
Daarom is voor mij en voor Career & Live Loopbaanadvies meer dan enkel en alleen een zoektocht naar passend werk. Het is een zoektocht naar Geluk. We kijken naar je talenten, die geven je energie. Diezelfde talenten zet je ook privé weer en en zoals al zovaak aangetoond heeft werk zijn weerslag op het privé leven en vice versa. Vandaar dat Work Life Choices een belangrijk onderdeel is voor Loopbaanadviestrajecten. We gebruik maken van professionele tools, zoals de Loopbaanwijzer, en Talentenscans, zoals de Talenten Toolbox van Luk Dewulf, We kijken ook naar ieders persoonlijke Mission Statement, Het uitgangspunt waar we vanuit gaan is: “Om dingen te veranderen of te verbeteren, zul je eerst helder moeten krijgen wat je nu precies wilt, wat je uiteindelijke doel is. Voor jezelf, je werk, je gezin, je sociale leven, etc. Stel je bent 80 en je zit voor de deur van de verzorgingsflat; Waar wil je dan op terug kijken? Als je dan nog spijt hebt, kun je de klok niet meer terugdraaien, nu wel. Kijk vanuit de verschillende als partner, werknemer, vriend(in) etc.”  Want zo blijkt uit een ander onderzoek dat deze week werd gepubliceeerd :”Een betere balans tussen werk en privé. Dit voornemen staat op nummer één. ” We zoeken naar zingeving en geluk. naar de bovenste top van de piramide van Maslow, Ik beschreef dit in een vorig blog uitgebreid.

Talenten, heb ik die?
Het bizarre is dat veel mensen hun eigen talenten niet weten, kennen of herkennen. Feilloos ‘verbeterpunten opnoemen, dat vindt bijna iedereen makkelijk. Daarom vind ik een Loopbaanadviestraject ook veel meerl een TalentenHerkenningstraject. Durf je eigen talenten te benoemen, iedereen heeft talenten! Talent wordt zichtbaar in die activiteiten die voor jou moeiteloos gaan EN je energie opleveren, omschrijft Luk Dewulf en dat vind ik een inspirerende omschrijving.   Wat zijn de mijne? Die vertel ik graag, wellicht kan het je inspireren. Mijn talenten zijn: ik ben een kennisspons, een bezige bij,een  nieuwfreak, een grenzen verlegger, een toekomstdenker en een mee-trekker.  Daar ben ik best trots op, dat past bij mijn persoonlijk mission statement en mijn zakelijke ambitie. Samen met mijn collega-samenwerkers, mijn gezin en mijn vrienden zorgen mijn talenten zorgen voor Geluk, Zingeving en heel veel Energie!

Wie gun jij een Geluks- en Talentenadvies voor Valentijnsdag?
Ben jij ook op zoek naar meer dan loopbaanadvies, maar naar een Geluks- en Talentenadvies, dan moet je bij Career & Live zijn. Als Valtentijnskado verloten we 1 Geluks- en Talentenadviestraject,

Mail even naar  waarom jij vindt dat jouw geliefde (of stille) liefde of iemand anders die je dierbaar is zo’n “geluktstraject “verdient. We laten 14 februari weten wie de winnaar is.

Annemie Schuitemaker
TalentenHerkenner & GeluksAdviseur

Plaats een reactie