duurzame inzetbaarheid en je loopbaan

Duurzame inzetbaarheid en je loopbaan

Herman WijffelsAfgelopen week hoorde ik een interessant interview  met Herman Wijffels (o.a. Hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering aan

Herman WijffelsAfgelopen week hoorde ik een interessant interview  met Herman Wijffels (o.a. Hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering aan de Universiteit van Utrecht) op de website van NCSI (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie) in het kader van het event  ‘Duurzaam in werk’ dat 2 februari j.l. heeft plaatsgevonden. De crisis, de snel veranderende maatschappij/wereld maakt dat we moeten vernieuwen en niet ‘krampachtig vasthouden aan het oude’. De wereld verandert. Mensen worden ouder en werken langer. Hij spreekt over een duurzame loopbaan: inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Inzetbaar blijven. Hoe doe je dat?
Dit is, volgens Wijffels, de verantwoordelijkheid van de werkgever, de overheid en de medewerker. Samen zijn we verantwoordelijk:

De werkgever door te durven investeren (coaching, opleiding, training on the job etc.) in de medewerker zodat hij inzetbaar blijft. En niet te denken als ik nu investeer gaat mijn medewerker naar een andere organisatie en ‘weg’ investering.

De overheid door een klimaat te creëren waarin mensen gestimuleerd worden zich te blijven ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan een fiscaal voordeel bieden aan werknemers die actief bezig zijn met hun ontwikkeling.  En wat kunnen medewerkers zelf doen?

Ben jij al ondernemer van je loopbaan?
Daarvan zegt hij: deze moeten zich ontwikkelen van mede-werker naar mede-ondernemer?  Wat betekent dat? Naar mijn idee betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je werk, je loopbaan, en deze zelf stuurt in alle fasen van je leven. Dat je jezelf blijft ontwikkelen (of je nu 20, 40 of 60 bent) en meebeweegt met de continue veranderingen zoals je gezondheid, je geestelijke gesteldheid,  je omgeving, de maatschappij en de wereld. Ontwikkelen gaat je hele leven door. Wat ik merk bij veel van mijn klanten in mijn rol als coach voor Career & Live is dat ontwikkelen, vernieuwen, veranderen niet altijd vanzelf gaat. Daar is vaak een (kleine) crisis voor nodig. Op een gegeven moment loopt men tegen dingen aan.  Het werk geeft geen voldoening, kost veel energie, je moet ineens voor je moeder zorgen die niet meer mobiel is, je kind maakt een moeilijke tijd door etc. In een groter verband zegt Wijffels: de route uit de crisis is vernieuwen. Ook op kleinere, persoonlijke schaal geldt dit. Je doet iets dat niet meer werkt en een crisis geeft je het signaal dat je de dingen anders moet doen. Om dingen te veranderen zul je eerst helder moeten krijgen wat je nu precies wilt, wat je uiteindelijke doel is. Voor jezelf, je werk, je gezin, je sociale leven, etc.

Wat doe jij voor werk als je 60 bent?
Ik vraag me wel eens af, wetende dat ik tot mijn 65e mag werken, en eigenlijk ga ik er vanuit dat ik tot mijn 70e mag werken: wat doe ik dan voor werk? Doe ik hetzelfde als dat ik nu doe, kan ik dat en wil ik dat? Ik weet natuurlijk niet wat er mij te wachten staat. Misschien gaat mijn gezondheid achteruit, vind ik het werk niet meer leuk, zijn er geen klanten meer.  Ik heb niet direct een antwoord op deze vraag. Wat ik op zulke moment steeds weer probeer te achterhalen is  het antwoord op de vraag hoe ik ZIN wil geven aan mijn leven.Een opdracht die ik als coach vaak mee geef is; Stel je bent 80 en je zit lekker in je stoel en denkt over je leven, je loopbaan. Waar wil je dan op terug kijken? Wat geeft je dan het gevoel, daar zittend in die stoel, dat je leven zinvol was?

Als je dan nog spijt hebt, kun je de klok niet meer terugdraaien, nu wel.

Noortje van Berkel

Plaats een reactie